Premi al País Basc per al xef de Les Magnòlies
El xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies, Víctor Trochi, ha estat premiat a Sant Sebastià en el tercer concurs estatal de Cuinant els nostres sabors, organitzat pel Basque Culinary Center (BCC) i Eroski. Trochi va guanyar amb el plat Gamba vermella de Palamós... entre el mar i la muntanya, que va haver de cuinar per a 40 comensals. Trochi es va endur 9.000 euros i relleva el xef del restaurant Miramar de Llançà, Aurelio Morales, que havia estat el vencedor del 2014.
El xef arbucienc va ser un dels tres seleccionats per a la final, que va tenir lloc divendres passat. En la convocatòria, s'hi havien presentat 59 aspirants. El cuiner de Buenos Aires va fer una gamba, que va coure 30 segons a 80 graus, amb ravioli de carn de perol, rostit de pollastre, salsifís de Girona i lletó de vedella, entre altres ingredients.
Darrere de Trochi, es van classificar Iñaki Moya, del restaurant Ikea de Vitòria, i Ana Portals, d'A Curtidoria, de la Corunya, que es van endur 4.000 i 2.000 euros, respectivament. El restaurant d'Arbúcies, que regenten Isidre Fradera i Roser Gumà, té una estrella Michelin des del novembre del 2012.