Territori

Agenda d'autor / E.P

Tàrrega recopilarà i exposarà imatges de particulars

Tàrrega inicia el projecte anomenat Arxius de família, amb el qual pretén recollir, digitalitzar i, finalment, exposar arxius fílmics i fotogràfics del segle XX vinculats a la ciutat. La proposta vol reconstruir l'imaginari col·lectiu dels veïns de Tàrrega, mitjançant documents gràfics captats en ambients amateurs i domèstics. La recollida s'allargarà fins al mes de juliol que ve i pretén agrupar pel·lícules en qualsevol format des dels anys vint fins als anys vuitanta del segle passat; i fotografies positivades a paper de caràcter familiar, documental o experimental. L'any vinent la mostra s'exhibirà en cinc espais: el Museu Cal Trepat, el Museu Comarcal de l'Urgell, la Sala Marsà, l'església de Sant Antoni i l'Arxiu Comarcal. Tot el material original serà retornat als propietaris. Un cop finalitzada l'exposició, les imatges es guardaran a l'Arxiu Comarcal. La idea parteix de l'empresa Intersecció i té el suport de l'Ajuntament i d'institucions culturals locals. Jesús Vilamajó i Natàlia Lloreta, comissaris de l'exposició, han explicat: “Volem traslladar a l'espai públic aquest patrimoni documental inèdit, sovint íntim, tot alliberant-lo dels calaixos de la memòria per fer-ne una lectura compartida i reconstruir, alhora, el nostre imaginari com a poble.”

Setmana Cultural al conservatori i l'Escola de Música

El Conservatori Municipal i l'Escola de Música de Lleida obren les portes per celebrar, entre el 16 i 20 de febrer, la dissetena Setmana Cultural. Conferències, tallers, classes magistrals, trobades, concursos i concerts de tot tipus protagonitzen la densa agenda d'activitats. En destaca la conferència sobre els 100 anys de l'escola municipal, a càrrec dels catedràtics Lluís Marc Herrera i Xosé Aviñoa. També el concert de José María Villegas, guanyador del premi al millor intèrpret espanyol en la darrera edició del concurs internacional de piano Ricard Viñes. El dia 20, per cloure la setmana, els cors de l'escola i del conservatori, així com l'orquestra simfònica del centre, interpretaran El flautista d'Hamelin. Hi col·laborarà l'Aula Municipal de Teatre. Al conservatori i l'escola municipal de Lleida hi estudien 800 alumnes. Acaba d'estrenar equip directiu, encapçalat per Josep Lluís Boix.

Dvorák, en el vintè aniversari de l'Auditori de Lleida

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya tornarà, el 21 de febrer, a l'Auditori Municipal Enric Granados. L'equipament vol celebrar així els seus vint anys de vida, amb un concert protagonitzat per la Simfonia núm. 8 d'Antonín Dvorák. La simfonia és una de les obres més populars del compositor txec, un dels bastions de la música centreuropea del romanticisme. L'OBC també interpretarà el mestre Eduard Toldrà, un apassionat de la música tradicional. Sota la direcció d'Andrés Salado, per a l'ocasió se n'ha escollit Empúries, una sardana lliure per a orquestra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia