Territori

FESTIVAL

G. vidal

Curtcircuit: el caliu és a les sales

Sidonie i Mi Capitán obren avui a Bikini la tercera edició del festival

Amb dues úniques edicions –la que comença avui és tot just la tercera– el Curtcircuit pot ja fanfarronejar d'haver guanyat un premi Ciutat de Barcelona i d'haver-se fet un lloc en l'atapeït calendari de festivals musicals del país. Instigat per l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc), la missió del Curtcircuit és clara: potenciar el paper de les 56 sales i clubs que formen part de l'Asacc i projectar com pertoca algunes propostes de l'escena local. “Les sales de petita i mitjana capacitat són les més perjudicades per l'actual conjuntura de crisi”, esgrimeix Carmen Zapata, presidenta de l'Asacc. “Quan les programacions estables van començar a decaure, vam entendre que no ens podíem quedar de braços plegats, per la qual cosa vam muntar el Curtcircuit. Les sales són necessàries per al públic, perquè permeten gaudir de la música d'una manera molt diferent de la que ofereix un gran festival, i per als grups emergents, ja que és tocant i tocant en sales com maduraran.”

Amb una línia artística marcadament eclèctica (“tan eclèctica –diu Zapata– com ho és la programació de les diverses sales de concerts d'arreu del país”), el Curtcircuit té la missió de desplegar-se en una cinquantena de sales fins a finals de juny. L'activen, aquesta nit, Sidonie (que presenten Sierra y Canadá) i un nou supergrup de l'escena indie local: Mi Capitán, liderat per Gonçal Planas i amb músics de Love of Lesbian, Egon Soda i Standstill, que estrenaran el disc Drenad el Sena. El cap visible de Standstill, Enric Montefusco, també desfilarà pel Curtcircuit amb el projecte en solitari Micro-zenit (el 21 de febrer a Valls, el 19 d'abril a Mataró) i caldrà no perdre's el cicle d'intèrprets femenines que el festival ha ideat amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, amb una primera jornada amb aires de soul el 6 de març al Music Hall de Barcelona (amb l'actuació de Soul Sisters Blackcelona, amb Koko-Jean Davis de The Excitements, Izah i Marina BB Face, entre d'altres germanes catalanes) i una segona nit, l'endemà a l'Apolo, centrada en el pop i el folk, amb Louise Sansom & Núria Monés (Animic), Joana Serrat, Maïa Vidal i Maika Makovski, entre d'altres veus.

Fred Wesley al Marula
Qui va ser director de la infal·lible banda del padrí James Brown, el trombonista Fred Wesley, prendrà part també en el Curtcircuit. Actuarà, en format de trio, el 20 de març al Marula Cafè.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.