cultura

La Pegatina tria Í-taca per estrenar el nou disc

La banda actuarà a l'espai de barraques de Torroella de Montgrí el 20 de juny

La Pegatina, la banda catalana més internacional de l'actualitat, oferirà en primícia a les comarques gironines el seu nou treball discogràfic el 20 de
juny vinent, a l'espai de les barraques de Torroella de Montgrí. L'actuació és la primera proposta anunciada del festival itinerant Í-taca (cultura i acció al Baix Empordà), que aquest any afronta la seva tercera edició i que els organitzadors promocionen com el més reivindicatiu de l'Empordà. En les dues primeres edicions d'Í-taca van acollir actuacions cinc poblacions baixempordaneses més (la Pera i Púbol, Gualta, la Bisbal, Pals i Palafrugell), a banda de Torroella. Aquest any es vol que totes repeteixin i, com a novetat, s'inclou Corçà, que tindrà també el seu protagonisme.

La rumba, la fusió i el compromís social pujarà a l'escenari amb la força habitual de La Pegatina, una banda amb un directe demolidor. El seu nou treball, del qual no ha transcendit ni el contingut ni el nom, està creant moltes expectatives. La nit torroellenca del 20 de juny, però, no serà només seva. També tindran protagonisme Hora del Joglar, una banda d'Argelaguer que està sorprenent, i Ítaca Band, un grup de Montcada i Reixac, mestissatge i reivindicació.

El festival itinerant
baixempordanès fa una oferta de llançament de 150 entrades a 11 euros, que, un cop exhaurides, donaran el tret de sortida a la venda de les entrades anticipades que s'oferiran a un preu únic de 15 euros. El cost a taquilla serà de 17 euros.

Í-taca no abandonarà el seu aire reivindicatiu, i tal com ha passat en les dues primeres edicions, continuarà venent pomes i ous com a entrades, com a protesta per l'abusiu 21% de l'IVA cultural.

Un any més, el festival es presenta amb voluntat de fomentar la cultura, la solidaritat, la reivindicació, l'ecologia i la defensa del territori arreu de l'Empordà. Aquesta edició s'estrenarà amb la xerrada reivindicativa Nous referents pel canvi social, una tertúlia prevista pel 21 de març al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà.

La consolidació del festival es va confirmar l'any passat, en la segona edició, que es va tancar amb un balanç de 6.500 espectadors en les vint actuacions celebrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PATRIMONI

Monistrol de Montserrat comença la restauracio de l’ermita de Sant Antolí

Monistrol de montserrat
Cultura

La Casa dels Gegants de Cardona serà realitat al primer semestre de 2025

Cardona

El Marrameu, una jornada festiva que reivindica la cultura i la tradició el 28 de setembre

PALAFRUGELL
llibres

Quatre dones, llegendes i redempció a Formentera

barcelona
nomenaments

Josep Maria Carreté, gat vell de la gestió cultural pública, nou secretari general del departament de Cultura

barcelona
música

Carlinhos Brown actuarà amb Chambao el 12 de setembre a Barcelona

barcelona

‘Blanes Talent Fest’, una nova iniciativa cultural per a artistes professionals i entitats de Blanes

BLANES
MÚSICA

Oasis anuncia el seu retorn

BARCELONA
Rogeli Herrero
Músic de Los Manolos i biògraf de Peret

“Peret, l’any 1974 a Eurovisió, es va trobar entre dos focs”

Barcelona