cultura

Crònica

circ

Repic de timbal

Trapezistes i espectacles aeris,
els protagonistes de l'‘Espectacle vermell'

Veu greu del presentador demanant el màxim respecte per a la concentració dels trapezistes i repic de timbal per reforçar la importància del moment: els artistes es llancen al buit per fer un llarg salt d'uns tretze metres de longitud o un inèdit quàdruple salt mortal. Els trapezis volants del National Circus of Pyongyang (Corea del Nord) van ser sense cap mena de dubte l'atracció que més ais al cor va aixecar entre el públic de la segona semifinal (Espectacle vermell) del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres. Genís Matabosch, el director del festival, ja havia anunciat que en aquesta quarta edició del festival les dimensions del nou envelat –amb una altura màxima de 15 metres– permetrien gaudir d'atraccions que no s'havien pogut veure els anys anteriors, i els espectacles aeris són els grans protagonistes de l'Espectacle vermell: els artistes de Pyongyang podrien ser els grans triomfadors però també aprofiten al màxim l'altura de l'envelat les dues components voladores de Mongolian Angels (Mongòlia); Gustavo Sartori (Brasil), suspès en les seves teles aèries, i la parella del duo You & Me (Kazakhstan), evolucionant entorn d'una perxa xinesa amb cintes. Els malabarismes d'Andrey Maslov (Ucraïna) i de Pavel Yeusiukevich (Rússia) s'enlairen fins a la cúpula de l'envelat (amb l'estrena en aquest cas d'un número titulat Salvador i inspirat en la figura del pintor figuerenc).

Avui, diumenge, el festival encadena les tres últimes sessions (a les 11.30 h, 16 h i 19.30 h) d'aquest Espectacle vermell. Demà, dilluns, a les 20.30 h l'Espectacle d'or, amb una selecció dels millors números i l'entrega dels premis, tancarà l'edició 2015.

Amb aquesta quarta edició, el festival del circ creix en altura però també en programació: paral·lelament a les sessions de circ als envelats instal·lats al recinte firal, David Larible, “el millor pallasso del món”, va actuar ahir, dissabte (també avui, diumenge, 19.30 h), al centre de Figueres, al Teatre del Jardí. El pallasso italià Larible forma part d'una reduïda família de genis universals del circ al costat de noms com ara Grock i Charlie Rivel; ha estat guardonat tres cops en el prestigiós Festival de Circ de Montecarlo i porta a Figueres una divertida condensació de gags del seu repertori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia