Llibres

eCOLOGIA / PENSAMENT

David Bueno i Torrens

Una sola terra

Sovint l'ecologia, una disciplina científica, i l'ecologisme, un moviment social i polític, han caminat de bracet, malgrat que no siguin termes sinònims i que de vegades fins i tot puguin apuntar en direccions diferents. Una de les maneres de percebre la profunditat de les propostes tant de l'ecologia com de l'ecologisme és seguint algunes de les persones que les han convertit en el leitmotiv de les seves vides, a través dels seus pensaments i les seves biografies. Aquest és l'itinerari que ens proposa Xavier Garcia a Heterodoxos europeus. Garcia és un bon periodista, assagista i biògraf. Cofundador del col·lectiu de periodistes ecologistes de Catalunya, és un dels principals cronistes de les lluites ecològiques populars.

Heterodoxos europeus és un recull de vint-i-cinc retrats i converses d'algunes de les figures més representatives de l'acció i el pensament ecològics i ecologistes que l'autor ha anat recollint des dels anys setanta. Des d'ecòlegs de prestigi internacional com ara Ramon Margalef fins a filòsofs de gran talla humana com és Raimon Panikkar, passant per activistes, economistes, periodistes, escriptors i científics de diverses disciplines, aquestes vint-i-cinc biografies recullen bona part de la consciència ecològica del segle XX i de començaments del XXI, i constitueixen un retaule viu de les millors ànsies d'humanisme i humanitat de les darreres dècades.

A Heterodoxos europeus, les converses s'entrecreuen amb les vides i vivències comunes de persones de diversos països: catalans, castellans, austríacs, francesos, anglesos, suïssos, romanesos, egipcis i brasilers...

Un llibre que ajuda a entendre l'ecologisme actual, en una gran simfonia en què els protagonistes aposten fermament per un necessari sentiment d'unitat de l'espècie humana en “una sola Terra”.

Heterodoxos europeus
Xavier Garcia
Editorial: Pagès Editors Lleida, 2015 Pàgines: 176 Preu: 16 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia