cultura

Gaga balla a Cap Roig

Lady Gaga i Tony Bennett actuaran en exclusiva en el Festival de Cap Roig, al costat d'altres estrelles, com ara Sting, Ben Harper, Alejandro Sanz i Miguel Bosé

Les entrades es posaran a la venda dilluns vinent, a les 10 del matí, en el web del festival
Els Amics de les Arts faran 10 anys amb una ‘big band' i regalaran un disc amb dos temes inèdits

La 15a edició del Festival de Cap Roig ha programat del 10 de juliol al 16 d'agost un total de 19 concerts, plens de grans estrelles del pop nacional i internacional, però n'hi ha una que brilla especialment: la diva del pop Lady Gaga hi actuarà el 17 de juliol amb tot un clàssic de la música del segle XX, Tony Bennett, de 88 anys, que ja va actuar en el festival el 2012. Aquests dos cantants d'origen italoamericà, separats per 60 anys, presentaran a Cap Roig el seu disc en comú, Cheek to cheek , basat en estàndards immortals signats per George Gershwin, Cole Porter i Irving Berlin i premiat amb un Grammy. El concert de Cap Roig serà l'únic que oferiran Bennett i Gaga a l'Estat espanyol i forma part d'una breu gira europea.

El 15è Festival de Cap Roig es va presentar ahir a Barcelona i Girona i les entrades es posaran a la venda dilluns vinent, a les 10 del matí, a través del web oficial del festival. El 10 de juliol, el concert inaugural anirà a càrrec del cantant britànic Sting, que tornarà al festival quatre anys després del seu debut per presentar The last ship, un disc inspirat en els seus records d'infància i joventut a la comunitat de les drassanes de Wallsend, al nord-est d'Anglaterra.

El primer cap de setmana serà el més internacional, ja que el dia 11 de juliol hi actuarà el cantautor californià Ben Harper, que ja va actuar a Cap Roig el 2012, però que ara hi torna amb un important al·licient, ja que en aquesta nova gira torna a estar acompanyat per The Innocent Criminals.

L'apartat internacional del festival es completa amb la cantant mexicana Julieta Venegas, que actualment està preparant un nou disc, previst per a mitjan 2015, i el jove cantautor britànic de folk pop Passenger, nom artístic de Mike Rosenberg, que als trenta anys ja ha publicat mitja dotzena de discos –l'últim, Whispers– i que el 2013 va tenir un gran èxit internacional amb la cançó Let her go, que formava part del seu disc anterior, All the little lights. Una possible sorpresa.

El pop català estarà representat a Cap Roig per Blaumut, que arribaran al festival amb el seu segon disc (El primer arbre del bosc), ja una mica rodat, i una convidada d'honor, la cantant osonenca Núria Graham, una de les grans veus de l'escena musical catalana, que obrirà el concert amb les cançons de Bird eyes. A més, el 6 d'agost Els Amics de les Arts celebraran el seu desè aniversari amb un dels pocs concerts en què faran un repàs de la seva trajectòria acompanyats per la Dream Big Band, de Vicens Martín, amb una vintena de músics a l'escenari. Els assistents a aquest concert rebran com a regal un CD amb dues cançons inèdites, recuperades de les sessions de gravació del seu últim disc, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure.

Més àmpliament representat estarà el pop espanyol, en un sentit ampli: tornarà al festival Rosario Flores, amb “nous i vells èxits”, i també ho farà després del seu concert triomfal de l'any passat Antonio Orozco, però en aquesta ocasió estarà acompanyat per una orquestra simfònica en la interpretació de les seves cançons més conegudes en més de 15 anys de carrera.

També passaran per l'escenari empordanès Gemeliers, és a dir, els germans bessons sevillans Jesús i Daniel Oviedo, tot un fenomen de fans que va tenir el seu punt de partida en el programa La Voz Kids. La seva joventut contrasta amb l'experiència de Miguel Bosé, un habitual dels festivals d'estiu de la Costa Brava, que visitarà un cop més Cap Roig, amb una imatge i un disc, Amo, que subratllen la seva entrada en la maduresa, quan està a punt de fer 59 anys.

Macaco, banda pionera de l'escena mestissa a l'Estat espanyol, actuarà el 7 d'agost en la gira de presentació del seu nou disc, Historias Tattoadas, i també presentarà nou disc a Cap Roig (Vivir) el cantant càntabre David Bustamante. La sempre intensa recta final del Festival de Cap Roig durant la primera quinzena d'agost també inclourà els dos grans triomfadors de la cançó pop espanyola dels últims anys, Pablo Alborán i Alejandro Sanz, que tornarà a tancar el festival com ara fa tres anys, ara amb les cançons del nou disc, que té com a tema d'avançament la cançó Un zombie a la intemperie.

El Cap Roig Mini ha programat dos espectacles per al públic familiar: SP3 en concert, amb les cançons del Club Super3, i Peppa Pig, que anirà a la recerca del tresor, en una aventura plena de cançons per als més petits.

També tornarà a haver-hi una nit dedicada al cant coral, Oooh! Cap Roig, amb un doble concert de Deudeveu i In Crescendo, que tindrà caràcter solidari, a benefici de la Fundació Oncolliga Girona.

Social, familiar, sostenible

El Festival de Cap Roig es va presentar ahir al matí a l'auditori de la seu central de La Caixa, amb l'assistència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i al migdia al CaixaForum de Girona. El director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, va recordar que des que la seva entitat va assumir l'organització del festival, ara fa cinc anys, sempre hi ha volgut posar el seu “segell”, i això es tradueix en un festival “més social, familiar, internacional i sostenible”. Més social per les diferents iniciatives solidàries que s'hi han portat a terme, per exemple, la compra d'una ambulància medicalitzada per a Creu Roja i, aquest any, el concert en benefici d'Oncolliga, entitat que rebrà 2,5 euros de cada entrada, més els microdonatius que recollirà La Caixa en paral·lel.

Via Veneto tornarà a encarregar-se aquest any de l'oferta gastronòmica del festival i ho farà contractant durant l'estiu deu alumnes d'hostaleria de Palafrugell i també persones que estiguin a l'atur, formant part d'un equip de quaranta persones, majoritàriament de les comarques gironines. Segons Giró, el festival vol ser sostenible econòmicament i ambientalment, en l'entorn del jardí botànic de Cap Roig, per on l'estiu del 2014 van passar 43.000 espectadors, xifra que es vol superar aquest any. Acompanyant ahir el director del festival, Juli Guiu (Clipper's), hi havia al CaixaForum els alcaldes de Palafrugell, Mont-ras i Girona i el president de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia