Llibres

NATURA / FOTOGRAFIA

David Bueno i Torrens

Mirada profunda al Montseny

Catalunya és un país ple de muntanyes i massissos emblemàtics, curulls de natura, història i cultura, on els paisatges i les persones han generat, en el decurs dels segles, espais socioculturals molt rellevants i singulars. Un d'aquests massissos és el del Montseny. L'any 1978 la Unesco el va declarar Reserva de la Biosfera, pels tresors naturals –faunístics i botànics– que s'hi amaguen, fruit d'haver estat refugi de moltes espècies durant els canvis climàtics que s'han anat produint durant els darrers 20.000 anys.

Una de les persones que, per motius professionals, però també per afecció, passió i residència, coneix millor aquestes contrades és Martí Boada, professor i investigador a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de diversos llibres sobre natura i ecologia, molts dels quals dedicats al Montseny. Juntament amb Teresa Romanillos, metgessa de l'Hospital de Sant Celoni i gran afeccionada a la natura i a la fotografia, ens ofereixen El parc natural del Montseny, un llibre visual que destaca molt especialment per la gran quantitat i exquisida qualitat de les imatges que l'integren.

Boada i Romanillos han sabut capturar, sense empresonar, la bellesa d'uns instants, d'uns indrets i d'unes formes d'expressió d'una natura generosa que, com diuen a la introducció parafrasejant Goethe, “ens regala en escreix el que nosaltres, els humans, li arrabassem de males maneres”.

Les fotografies van acompanyades de textos breus però molt informatius, que ens permeten situar aquest massís en la regió mediterrània, amb estrats eurosiberians i boreoalpins. Ens parla també dels animals autòctons i dels nouvinguts i dels arbres més remarcables, però sobretot ens n'ofereix una mirada apassionada i càlida.

El parc natural del Montseny
Martí Boada i Teresa Romanillos
Editorial: Viena Barcelona, 2014 Pàgines: 184 Preu: 29,50 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia