cultura

Kim Bover glossa la muntanya a ‘Drap humit'

La Fundació Fita és la seu avui de la presentació del llibre de poesia de l'arquitecte i d'una exposició de l'artista Laia Bedós, que ha il·lustrat el volum

L'arquitecte gironí Kim Bover i l'artista blanenca Laia Bedós han format un duet poètic i gràfic per editar el llibre i l'exposició Drap humit, que presenten avui, dimarts, a les 19.30, a la Fundació Fita, al número 22 del carrer Hortes de Girona. L'obra és un endinsament íntim a partir d'unes dificultats que es va trobar Kim Bover al camp base del Saser Kangri, al Karakorum indi, l'estiu del 2012.

El poemari va anar sorgint posteriorment amb el contrast dels blaus del mar a la cala Rovellada de Colera. Per completar el trajecte, Bover ha comptat amb la complicitat de l'artista Laia Bedós i les seves pintures, que conformen una exposició que es podrà veure aquests dies a la Fundació Fita.

Drap humit es presenta dins la sèrie de poesia Culip, de Llibres del Segle. A l'acte d'avui, que es fa amb la col·laboració de la Llibreria 22, hi intervindran Jordi Bosch Barraca, artista i cap de l'expedició; Anna Capella, historiadora de l'art; Jaume Bosquet, poeta; Roger Costa-Pau, editor de Llibres del Segle, a més de Kim Bover i Laia Bedós.

Història del duet

Kim Bover (Viladamat, 1948) és arquitecte, urbanista i dissenyador, i un gran amant de la muntanya, ja que ha participat en diferents expedicions gironines a l'Himàlaia. Durant més de quatre dècades ha treballat amb els seus socis i amics de KGB, Enric Bayona i Carles Garrido, i ha col·laborat en diferents projectes amb el gran urbanista italià Aldo Rossi.

Laia Bedós (Blanes, 1975) és doctora en belles arts i com a artista ha exposat en diferents sales del país i també de fora, com ara Bilbao, París, Còrdova, Ais de Provença i São Paulo, entre altres. Les pintures que exposa a la Fundació Fita formen part de les seves últimes creacions: “Es tracta de la interiorització en aquest atzucac en un dels trams essencials viscuts pel poeta, compartits i estampats en aquests poemes de Drap humit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Danseu converteix un paller de les Piles en un teatre

BARCELONA
Andreu Martín
Novel·lista i guionista de còmics

“Vaig aprendre a llegir amb la col·lecció ‘La Cua de Palla’”

Barcelona
Luz Casal
Cantant

“El més important per a un artista és la sensació de llibertat”

Barcelona
ARTS EN VIU

Caixafòrum programa una vetllada de circ a Casaramona

BARCELONA
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès
Cinema

El cinema Truffaut renova la seva identitat visual corporativa

Girona
Música

Julieta i Mushkaa col·laboraran juntes en un nou tema

barcelona