cultura

Geriona treu nou disc

‘Instants', el segon àlbum del grup coral gironí, es podrà adquirir amb El Punt Avui els dies 17, 18 i 19 d'abril i es presentarà en el Festival Strenes el 24 d'abril

“El disc té una dificultat vocal
i instrumental que mostra l'evolució del cor”, diu Pascual

El grup coral gironí Geriona , que es va donar a conèixer a tot Catalunya a través del programa de televisió Oh Happy Day (OHD) de TV3, ha gravat el seu segon disc, Instants (Música Global), produït per Joan-Pau Chaves, director musical de l'OHD i d'Els Pets. L'àlbum es podrà adquirir amb El Punt Avui els dies 17, 18 i 19 d'abril per 9,95 euros. Els subscriptors que no el puguin aconseguir al quiosc, el podran adquirir a través del Club del Subscriptor, 902 22 10 10, amb enviament gratuït.

El grup va néixer l'any 2001 a l'Escola Municipal de Música i actualment 16 noies d'entre 16 i 25 anys en formen part. “Totes les components de Geriona estudien o treballen, cap d'elles és professional, i la incompatibilitat ha fet que dues membres ens hagin hagut de deixar”, diu Imma Pascual, directora del cor. Laura Blasco, Jana Boadas, Núria Buhigas, Mariona Capellera, Laura Castillo, Judit Creus, Helena De Puig, Anna Domènech, Hélène Josse, Anca Margina, Ànnia Pons, Sara Terraza i Clara Vicenç van participar en el programa de TV3 i ara, amb la incorporació de les germanes Clara Canals i Marta Canals, han enregistrat aquest segon treball discogràfic. El seu primer àlbum, La veu feta emoció, incloïa cançons del programa amb la mateixa base instrumental que s'havia utilitzat en l'OHD. “Però aquest disc, gràcies a col·laboradors de la talla de Toni Xuclà, Marc Quintillà, Marc Piqué, Pau Ferrer, Bétel Martínez i Roser Loscos, té una dificultat vocal i instrumental que demostra l'evolució del cor”, tal com diu la directora.

Instants del cor

Instants és el títol del disc perquè representa diferents moments de la història de la coral i, a la vegada, la diversitat d'estils permeten que tothom pugui fer un viatge per instants de la història de la música tant internacional com nacional”, afirma la directora. Algunes de les 13 cançons que demostren l'eclecticisme del disc són: Sweet dreams (are made of this), d'Eurythmics, que va ser la primera que van cantar les Geriona quan en l'OHD se'ls va demanar un canvi d'estil; Hail holy queen, del musical Sister act, amb el qual el cor va guanyar un concurs abans de la seva participació en el programa, i Libertango, d'Astor Piazzola, que és la primera vegada que l'interpreten. El cant a cappella també té un lloc en l'àlbum, ja que el poema Corrandes de lluna de Maria-Mercè Marçal, musicat per Gerard Ibáñez (DeuDeVeu), és cantat a cappella. El repertori el conclouen les versions de: Let it be, dels Beatles; Ave Maria, de Franz Schubert; Músic de carrer, de Txarango; Margarideta, cançó popular; Alegria, del Cirque du Soleil; If I were a boy, de Beyoncé; El tren de mitjanit, de Sau; The seal lullaby, d'Eric Whitacre, i Lemon tree, de Fool's Garden.

“Aquest disc és fruit del suport i la il·lusió de la discogràfica, els col·laboradors i el públic, però també del sacrifici de les famílies, i les components de Geriona. Sense ells Instants no hauria estat possible”, agraeix Pascual.

D'‘Oh Happy Day' a l'Auditori de Girona

“El cant coral sempre ha format part de la tradició catalana però el programa Oh Happy Day ha engrescat gent nova, i ha demostrat als que ja estàvem dins d'aquest món que es pot modernitzar. Per això crec que no serà una moda passatgera”, afirma Imma Pascual.

Les Geriona han experimentat la dèria per les corals en els seixanta concerts que han fet després del seu pas pel programa, i el seu èxit les ha portat a ser el cor de l'Auditori de Girona, amb dues actuacions a l'any assegurades i la possibilitat de fer col·laboracions amb l'orquestra.

És precisament a l'Auditori on el cor presentarà Instants en un concert dins el marc del Festival Strenes el 24 d'abril a les nou del vespre (entrades de 8 a 15 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cançó "Let it Be", inclosa al CD Instants de Geriona

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia