cultura

La direcció del Festival Shakespeare l'elimina

No hi haurà 12a edició del Festival Shakespeare. El cartell, que formava part de la xarxa europea de Festivals Shakespeare, va néixer a Santa Susanna i, posteriorment, va saltar a Mataró. Montse Vellvehí, directora del festival, agraeix el suport del sector i de les administracions (el 2014 van rebre fins a 56.000 euros de subvencions), però lamenta que no és adequat mantenir el festival si no s'intueix un creixement fins als 150.000 euros. El 2013, l'any de retorn després d'un any en blanc (reinventant-se a Barcelona), les companyies van actuar cobrant només la taquilla. En aquest 2014, s'han exhaurit totes les localitats. No hi ha més marge per a l'equip organitzatiu i decideixen plegar.

Per Vellvehí, Barcelona hauria de tenir un Festival Shakespeare potent que pogués assumir invitacions de companyies internacionals (aquest any, Pirates Teatre amb Nit de reis actuarà en un Festival Shakespeare a Alemanya, i l'any passat, Diagnòstic: Hamlet va viatjar a Polònia). Des d'Europa es coneix la situació precària amb aquest certamen a Catalunya, però Vellvehí no vol seguir aprofitant-se de la confiança dels col·legues europeus. Tot i el suport de les companyies i del bon resultat en la premsa i a la taquilla amb el favor del públic, ahir es va fer públic el seu tancament definitiu. A Santa Susanna, havia tingut un pressupost superior als 800.000 euros, en les primeres edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia