Millet complementava el seu sou al Palau amb un plus de 66.000 euros mensuals

Els ingressos milionaris que li proporcionava la institució li van permetre invertir en negocis immobiliaris, encara actius

A la nòmina oficial que cobrava com a president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i a aquest plus mensual de 66.000 euros, s'hi han d'afegir altres incentius que Millet cobrava de manera esporàdica. Per exemple, al final de l'any del centenari, Millet va cobrar un bonus de més de 700.000 euros en agraïment per l'esforç que ell i altres membres de la direcció van fer per aconseguir un finançament extraordinari dels actes.

Part d'aquests diners els va cobrar a través de factures fetes per algunes de les seves empreses externes. Els negocis paral·lels de Millet a la seva tasca de president del Palau no es van limitar al sector immobiliari, sinó que es van estendre a camps tan diversos com la ràdio i la televisió, l'energia eòlica i a la prevenció de riscos laborals. Encara s'ha de veure si el jutge que investiga el saqueig al Palau de la Música que ell mateix ha confessat entrarà o no a investigar si la participació de Millet en la creació d'aquestes empreses es va fer amb diners desviats de la institució.

Empreses milionàries

La societat immobiliària més antiga creada per Millet juntament amb la seva dona, Marta Vallès Guarro, Bonoima SL, es va constituir l'any 1990 i actualment continua en actiu i la seva seu social continua sent al domicili particular del matrimoni, a l'Ametlla del Vallès. Entre els anys 2002 i 2007, aquesta empresa va passar a registrar unes ampliacions de capital milionàries: de 453.163 euros va passar a tenir un capital de 2.651.191 euros. El 13 de novembre del 2003, Fèlix Millet i el seu principal còmplice en el desfalc del Palau, Jordi Montull Bagur, van muntar Set Hermani SL, una altra societat immobiliària amb domicili a la rambla de Catalunya de Barcelona. Tres anys després, el 19 d'octubre del 2006, Millet i la seva dona constituïen una altra societat immobiliària: Inmointerna SL, amb seu al carrer Modolell i amb un capital inicial mínim de 3.006 euros. A través de la seva vinculació amb l'Agrupació Mútua, Millet també és president de la societat anònima AMCI Habitat, dedicada a l'activitat immobiliària i amb un capital subscrit de gairebé 17.000.000 d'euros. L'aventura empresarial de Millet pel sector del totxo es va ampliar coincidint amb la bombolla immobiliària. No en va es va associar amb promotors de reconegut prestigi en el sector, com els expresidents del Barça Josep Lluís Núñez i Enric Reyna. Amb aquest últim, l'any 2003 va constituir la societat Reimi Habitatges SL amb un capital inicial declarat de 450.768 euros. A més d'ells dos, en l'estructura de l'empresa també hi ha representats la dona de Millet i alguns fills del promotor Reyna, president del Gremi de Constructors de Barcelona. Fèlix Millet ocupa també encara el càrrec de president d'Arquitectura Preventiva Integrals SA, una empresa constituïda el febrer del 2002 i registrada a Fuenlabrada (Madrid) que es dedica a la importació, comercialització, fabricació i distribució de sistemes i serveis de prevenció de riscos laborals.

Un dels altres sectors econòmics en què Millet va decidir invertir va ser el de la comunicació. Una d'aquestes empreses, ja extingida, era Canal Obert SA, de la qual ell era el president; Josep Lluís Núñez, el vicepresident; la directora general del Palau de la Música ocupava el lloc de consellera, i el secretari de la institució, Ramon Bergós, el de secretari. L'any 1999, amb altres empresaris del sector, va crear TV Cat SL, amb un capital subscrit de 300.000 euros. L'11 de juliol del 2003, el capital d'aquesta empresa es va veure unes hores incrementat en quatre milions per una ampliació que el mateix dia es va retirar. Si no l'última, una de les últimes empreses fundada per Millet està directament lligada amb l'activitat del Palau de la Música.

L'1 de gener d'aquest any, un cop més juntament amb la seva esposa i una tercera persona, Maria Soledad Carreras Gil de Santivañes, que consta com a administrador únic, va constituir la societat Aysen Produccions 46 SL, amb domicili social al carrer Balmes, dedicada a «la preparació i elaboració d'estudis de mercat, la relació i firma d'acords o convenis amb auditoris mundials, i el foment, producció i promoció de formacions musicals». A través d'aquesta societat, Fèlix Millet va cobrar aquest estiu prop de 230.000 euros en concepte d'una part del plus que tenia assignat al seu sou mensual.

Factures sospitoses

Com ell mateix reconeix en la carta de confessió presentada al jutge, aquesta i altres quantitats les cobrava mitjançant factures que les seves empreses feien a nom del Palau per a suposats serveis que en realitat no es prestaven. Jordi Montull feia exactament el mateix amb el vistiplau del seu cap, tot i que sempre cobrava quantitats molt inferiors. El plus que Montull rebia a més del sou era de 16.500 euros cada mes i l'incentiu que va cobrar per la celebració del centenari va ser de gairebé 250.000 euros, una part dels quals també va cobrar a través d'una empresa seva, Aurea Rusula SL, dedicada a «l'assessorament, gestió i promoció arquitectònica i artística, en especial dintre de l'àmbit musical».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.