cultura

Els Wallace i sant Jordi, a la Girona secreta

Sisu Lagares presenta la seva segona novel·la juvenil, ‘Els germans Wallace i la llança de Sant Jordi'

Els germans Wallace i la llança de Sant Jordi és la segona novel·la juvenil de Sisu Lagares (Besalú, 1965), que continua amb les aventures del Mark i l'Adrian Wallace després d'endinsar-se en l'Escòcia de Sir William Wallace a Els germans Wallace i l'espasa de Sir William (2014).

Curbet / Mínima Llibres publica just a temps per la diada de Sant Jordi aquesta història, en la qual la llegenda del cavaller té molt de pes. Els germans Mark i Adrian, que es diuen com els fills de l'autor, viatgen amb els seus pares just després del final de la primera novel·la per participar en un torneig de golf a Girona. Aquest cop les trampes que els preparen els seus enemics per evitar que puguin participar en el torneig fan que visquin, amb un nou amic, una aventura pels túnels llegendaris que es troben sota la ciutat de Girona. “A la primera novel·la, per trobar les seves arrels familiars i l'espasa de Sir William Wallace, el Mark i l'Adrian van iniciar una aventura, però ara l'aventura els ha trobat a ells”, diu Lagares. Al llarg d'aquesta nova història els protagonistes es troben amb indrets reals del Barri Vell de Girona com ara les escales de la Pabordia, que porten a un antic carrer de la ciutat, però també es troben amb llegendes misterioses com ara el fantasma de la jueva o el mateix sant Jordi, que després de matar el drac a Montblanc ningú havia tornat a veure. Els enigmes, els misteris i els nous personatges que aniran trobant seran la clau perquè els protagonistes puguin arribar sans i estalvis al final de l'aventura i participar en el torneig de golf al qual havien anat amb la seva família.

Del Dakar a Escòcia

Sisu Lagares va iniciar-se com a escriptor després de guanyar el concurs literari de Sant Gregori l'any 2008, i de publicar Apunta al 10, l'aventura d'una voluntat (2013), on explicava la seva experiència al ral·li Dakar del 2003. Tot i això, va voler que el seu segon llibre fos de ficció juvenil perquè interessés els seus fills. I no només ha aconseguit això, sinó que un company del seu fill Adrià, que es va llegir Els germans Wallace i l'espasa de Sir William, li va preguntar: “I quan podré llegir el següent?” Lagares no ha trigat ni un any a oferir una nova aventura dels germans Wallace després d'investigar i de deixar-se aconsellar per Jaume Prat sobre les llegendes de Girona. El llibre, editat amb la col·laboració de la Fundació Metalquímia, ha estat il·lustrat per Àlex Santaló.

Aquestes dues novel·les van adreçades a nois i noies d'entre nou i catorze anys, però en pot gaudir també un adult ja que el fet que transcorrin en llocs reals i que hi intervinguin llegendes i figures històriques misterioses sempre és un reclam. “Les lectures són senzilles i entretenen, perquè no es faci feixuc per als nens. Però també són una introducció a la novel·la històrica, i el més interessant per a mi és que transmeten valors com ara la importància de la família i l'afany de superació”, afirma l'autor. Aquestes característiques segur que també es veuran en la pròxima novel·la de Sisu Lagares, que continuarà amb els Wallace com a protagonistes a l'altre costat de l'Atlàntic. L'Adrià, el seu fill, encara està escollint quin lloc pot ser el més divertit perquè el seu àlter ego literari el visiti en una nova aventura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia