La Conselleria de Cultura oblida el poblat iber de Villar

Després que la Conselleria de Cultura declarés el poblat iber de la partida de la Seña de Villar, com a BIC, el passat 21 de juliol, cap actuació s'hi ha dut a terme i el terreny es degrada gradualment.

Diversos entesos en arqueologia asseguren que aquesta declaració malmetrà encara més la descoberta feta ara fa una quarantena d'anys, perquè el decret publicat que pretén servir d'eina conservadora, permet els usos agrícoles i forestals dels voltants, encara que prohibeix expressament les edificacions i l'abocament de residus.

Aquesta declaració també impedeix el moviment de terres excepció feta d'aquells que resulten necessaris per a l'estudi i la conservació del poblat i que per a poder-ho fer, s'ha de sol·licitar permís a la conselleria. A hores d'ara, encara no s'ha protegit ni senyalitzat de cap manera especial aquesta parcel·la, considerada com el poblat originari del que ara és el Villar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.