cultura

Roger Mas fa balanç elèctric a Strenes

Demà actuarà en el festival gironí, que acabarà dissabte amb una altra sorpresa

Encara no fa un any que Roger Mas (Solsona, 1975) es va comprar la seva primera guitarra elèctrica, i amb aquest instrument es presentarà demà al Teatre Municipal de Girona en el marc del festival Strenes (21 h, 15 euros), en un concert antològic que repassarà cançons de pràcticament tots els seus discos des de Les flors del somni (1997), però amb algunes excepcions ben premeditades. “Dins la meva discografia hi ha dos grans blocs: d'una banda, Les cançons tel·lúriques i el disc amb la Cobla Sant Jordi, que tenen una sonoritat més clàssica o tradicional, i un segon bloc en la línia d'un cert folk rock psicodèlic. I ara tenia ganes de fer cançons que no entressin dins del concepte tel·lúric”, explica Mas, que a més ha aplicat un tractament de xoc a algunes cançons, com ara L'home i l'elefant i sobretot El rei de les coses, fins a deixar-les gairebé irreconeixibles. “Tot plegat sona més rock que les tel·lúriques, però en definitiva serà un concert de cançó, amb un pes important de la música i algunes cançons amb llargs desenvolupaments instrumentals, com en els anys setanta.” Els seus còmplices seran Arcadi Marcet (baix), Marc Mujal (bateria) i David Soler (pedal steel i guitarres).

La gira d'aquesta antologia elèctrica s'allargarà fins a l'agost i pel setembre Roger Mas prepara una altra de les sacsejades estilístiques que han definit la seva carrera, marcada per una eterna inquietud creativa: “Publicaré el meu primer disc de cantautor en el sentit més clàssic, només amb guitarra i veu, perquè alguns dels discos que m'agraden més s'han gravat així. I el presentaré també en una gira que faré tot sol, amb la guitarra i una escenografia de Lluís Danés.”

La sorpresa final

Prologat el 28 de març amb el concert sorpresa de Sopa de Cabra, Strenes es tancarà aquest dissabte amb diversos concerts –Izah, Miquel Gil, Joan Miquel Oliver, Miquel Gil, Dolo Beltrán i The Crab Apples– i una última sorpresa: un conegut grup català actuarà en format acústic i a peu de carrer, en dos sessions de mitja hora (18.30 h i 19.30 h) al punt de Girona, carrers de música de la Rambla. La pista: “Strenes passa el testimoni al Festivalot.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia