cultura

Aparadors a l'aparador, a Sant Joan les Fonts

L'aparador de l'antiga botiga de ca la Quima de Sant Joan les Fonts s'ha convertit en una exposició sobre com eren les botigues de les dècades dels anys 50 i 60 del segle passat al poble, promoguda per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. És un format reduït de l'exposició que es va poder veure al Molí Fondo l'any passat i que es va tancar definitivament el mes de març passat.

L'exposició, realitzada per la santjoanenca Dolors Anglada, analitza com era la vida comercial dels principals carrers del poble de Sant Joan les Fonts i pinta l'ambient comercial que hi havia anys enrere. Amb imatges antigues, objectes de les botigues i moltes anècdotes viscudes, els santjoanencs recordaven com van néixer, créixer i desaparèixer o seguir les més de 50 botigues que hi havia al poble.

Ara, als aparadors de l'antic comerç del carrer Santa Magdalena, es podrà veure, de manera permanent, un resum del que va ser aquesta emblemàtica botiga, i també els objectes que venia i les persones que la van portar, tot recordant també com era l'estètica dels carrers del poble.

De fet, l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ja fa temps que han iniciat una línia de suport a persones del poble que treballen per recuperar la memòria d'aspectes concrets del municipi. Se n'han fet per exemple de l'escola o de les festivitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia