cultura

L'Espluga, capital de la novel·la negra en català

L'Espluga de Francolí clou avui, diumenge, la primera edició del Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català, El vi fa sang. Al llarg de tres dies, aquest municipi de la Conca de Barberà ha esdevingut la capital del gènere literari policíac amb diverses taules rodones i presentacions de novetats literàries que, a més, han tingut com a escenari alguns cellers de la DO Conca de Barberà.

El certamen tanca amb una gala en què es lliurarà el premi El vi fa sang a un autor català per la seva obra. Aquest primer guardó recaurà enguany sobre Isabel-Clara Simó per les seves obres d'intriga. El jurat “considera important que escriptors i escriptores que no són específicament del gènere criminal, dignifiquin aquest gènere fent-hi incursions literàries”.

L'altre guardó, destinat a un autor internacional per la seva obra traduïda al català, serà lliurat a l'escriptor Andrea Camilleri. “Molt especialment per la sèrie de novel·les protagonitzades pel comissari Salvo Montalbano, ambientades en una Sicília que conviu amb els vells problemes endèmics de l'illa i amb els nous reptes que es deriven d'un món globalitzat”, assenyala el jurat.

El festival ha reunit moltes de les principals plomes catalanes del gènere. Com a punt final, han orquestrat l'assassinat d'una ampolla de vi. De la Conca, evidentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia