Opinió

art&co

pilar parcerisas

Woody Allen al Borsí?

Revolta al món de l'art

Al món de l'art li ha caigut com una dutxa d'aigua freda la notícia d'un possible Museu Woody Allen a l'antic edifici del Borsí, fins fa pocs anys antiga Escolla Llotja, edifici noble construït al carrer Avinyó per Evarist Arnús, assessor financer de la burgesia barcelonina, que Frederic Marés adaptà a escola de belles arts i que tenia com a destí albergar l'Institut Superior de les Arts que preveu la darrera Llei d'Ensenyament de la Generalitat, amo de l'edifici. Noble, magnificent, al cor de la ciutat, és cobejable. La seva història és cultura i economia, burgesia i anarquisme, paradoxes ideològiques d'una ciutat que s'ha mogut a batzegades, i ara, la del controvertit model turístic.

Woody Allen i Barcelona

Ningú no pot negar l'estimació que Woody Allen té per Barcelona. Hi ha rodat pel·lícules, hi toca el clarinet i s'hi troba bé. Cal sentir-se'n, doncs, orgullosos. Que Woody Allen vulgui fer-se un museu/mausoleu a la ciutat que estima també és una projecció de la seva estimació. El seu poder mediàtic reconegut arreu del món i la seva fortuna li permetrien posar el seu projecte de museu a qualsevol ciutat del món. A Barcelona, Allen podria adquirir qualsevol solar i construir un edifici pel millor arquitecte del món, comprar un edifici nou o vell i situar-hi el museu, si creu que Barcelona és la millor opció. Però cedir un edifici públic que és part de la nostra història com a ciutat i com a comunitat artística per a un projecte privat de renom conduït per Mediapro, encara que siguem pobres i la Generalitat tingui aigua fins al coll, mereix una digna reflexió.

El Borsí

És dels pocs edificis que encara queden em mans de la Generalitat. La precarietat de la cultura al nostre país ens mostra que, com en la resta de productes que fabriquem, importem més que exportem. Un cop més sembla que ens deixem enlluernar pel glamur forà. Sense treure cap mèrit al senyor Allen, a Barcelona mateix té moltes altres opcions de fer un museu exclusivament privat, de cap a peus, sense tocar el Borsí. Si vol, pot. Qualsevol concessió de l'estament públic a aquesta proposta que ens han dibuixat els mitjans de comunicació, tindrà la reprovació del sector cultural sencer i qui sap si també del financer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Zetak,
Grup navarrès liderat per Pello Reparaz

“Cantar en basc és el que ens obre moltes portes”

Figueres
Xavier Nieto Prieto
Arqueòleg

“L’arqueologia subaquàtica té un glamur i dona molt de joc”

Girona

El compromís “universal” de l’escenògraf Alfons Flores

L’Hospitalet de Llobregat
balanç

El 24è Festival de Cap Roig tanca amb 48.509 assistents

palafrugell
música

Guillem Gisbert i La Ludwig Band canten junts ‘Les aventures del general Lluna’ a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
festival

El nou festival Winterfest arribarà a Fontanals de Cerdanya el 6 i 7 de desembre

Fontanals de cerdanya
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja