cultura

Joan Manuel Serrat fa gran el festival Arts d'Estiu de Pineda

La proposta cultural celebra el cinquè aniversari amb una programació que inclou Rosario Flores, David Bustamante i Rafael Amargo

La Diputació hi aposta i l'incorpora a la marca turística ‘Barcelona és molt més'

L'Espai Sant Jordi es manté com a únic escenari per a 1.100 persones

El cantautor català Joan Manuel Serrat és sens dubte l'estrella de la nova edició del festival Arts d'Estiu Costa de Barcelona, que es consolida a Pineda de Mar com la proposta cultural amb més projecció i que omplirà de música i humor tots els divendres dels mesos de juliol i agost. Amb una programació eclèctica feta a mida per atraure un públic de gustos tan heterogenis com variada és la població del municipi maresmenc, Arts d'Estiu ha sabut combinar els cartells amb noms de primera fila que garanteixen omplir l'Espai Sant Jordi, amb artistes menys mediàtics però amb una qualitat indiscutible en el seu gènere.

El director del festival que organitza el Centre Cultural i Recreatiu, Xevi Gómez, admet, però, que aconseguir que Joan Manuel Serrat aterri a Pineda enmig de la seva gira mundial Antología desordenada “és un autèntic luxe”. Serà el dijous dia 23 de juliol. “Hem picat pedra durant cinc anys però ara ja ens comencen a considerar un festival a nivell d'altres de més renom i l'objectiu és continuar creixent”, indica Gómez. La cita cultural mantindrà com a escenari l'Espai Sant Jordi, que durant la resta de l'any fa les funcions de pati de l'escola del mateix nom, però que durant l'estiu es transforma en una zona amb capacitat per a 1.100 persones.

Arts d'Estiu 2015 s'obrirà amb el muntatge de dansa flamenca Alaire del coreògraf granadí Rafael Amargo (3 de juliol) per canviar completament d'estil una setmana després amb l'únic programa doble, que inclou l'actuació de Joan Dausà presentant el seu darrer treball, On serà demà?, i el grup Blaumut, que convidarà a descobrir l'àlbum El primer arbre del bosc (10 de juliol).

El darrer gran descobriment del jazz a Catalunya, Andrea Motis, actuarà el dia 17 de juliol amb la Chamorro Big Band i el 31 arribarà l'esbojarrat món dels Pagagnini i la seva particular manera d'interpretar la música clàssica (31 de juliol). La segona part del festival, concentrada en el mes d'agost, obrirà la porta a Rosario Flores i el seu nou disc, Rosario (7 d'agost); l'espectacle que ha catapultat el grup for-jat al Maresme The Gospel Viu Choir, Non stop gospel (14 d'agost); l'incombus-tible David Bustamante, amb l'espectacle Vivir
(21 d'agost), i l'humorista Goyo, un dels grans monologuistes actuals, tancarà el festival el 28.

Noms de primera línia a l'abast de tots els públics

Una de les màximes amb què s'han compromès els organitzadors d'Arts d'Estiu és mantenir els preus populars a l'abast de la majoria de butxaques en uns temps en què invertir en cultura es considerava un luxe. “El preu mitjà de les entrades és de 20 euros per a artistes de primera línia”, destaca el director. En aquests cinc anys han passat pel Sant Jordi Carlos Latre, Mishima, Sergio Dalma, Lax'n'Busto, Miguel Poveda, Els Pets, Els Amics de les Arts, Manel, Sara Baras, Manu Guix, Marina Rossell, Pep Plaza i Pep Sala, entre d'altres. Els organitzadors són conscients que a mitjà termini l'espai els pot quedar petit.

Nova adequació i una exposició d'altres edicions

L'adequació de l'espai escènic inclourà pantalles interiors que millorin la visibilitat dels espectacles per als espectadors i una nova porta de sortida que garanteixi una millor evacuació del recinte. També es preveu una exposició fotogràfica amb imatges de les actuacions
de les edicions anteriors.

Un pressupost multiplicat per deu des del 2011

El pressupost d'aquest any del festival Arts d'Estiu Costa Barcelona es dispara fins als 332.000 euros amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Pineda. La primera edició, l'any 2011, va costar 30.000 euros i el va programar per primera vegada el Centre Cultural i Recreatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia