cultura

Un bany d'emocions

La Banda Impossible reivindica el rock català dels anys noranta en un concert únic que reunirà una vintena de músics veterans a Canet, el dia 4 de juliol

El primer assaig general del concert que La Banda Impossible oferirà al Canet Rock el pròxim 4 de juliol va servir ahir, a la sala La Mirona de Salt (Gironès), perquè tots els components es conjuressin per reivindicar una generació de músics que consideren injustament maltractada per la crítica. “Sempre que arriba una fornada nova, els de darrere se senten oblidats, però la veritat és que fins que no han existit grups a Barcelona no s'ha valorat el que representa el rock català, que en aquella època la crítica menyspreava com un fenomen de comarques”, deia Oriol Farré (Gossos), que ha assumit festivament la direcció d'aquesta banda que aplega membres de grups històrics, des de Sopa de Cabra, Els Pets i Ja T'ho Diré a Glaucs, Lax'n'Busto, Sangtraït, Astrio o el mateix Gossos. “Volem que els joves sentin enveja de la nostra època i de la patilla que teníem”, va afegir Farré, que garanteix un repertori amb “les cançons més populars” d'aquells anys, algunes amb més de dues dècades de recorregut i convertides en una mena d'himnes. “La meva filla, l'altre dia, mentre assajava el Bon dia em va preguntar com era que cantava la cançó de recollir, perquè és la que els posen a l'escola a l'hora de plegar”, va comentar Jofre Bardagí (Glaucs).

És la segona vegada que La Banda Impossible es reuneix per defensar els temes que ha corejat tota una generació. La primera va ser l'any 2000 a L'Espai, en una actuació efímera per reivindicar també la seva època i les sales de concert en viu, i l'experiència va ser tan estimulant, que quinze anys després no els ha costat gens tornar-se a posar d'acord i ampliar la família amb noves incorporacions. Al capdavant de la nova banda hi haurà les veus de Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Lluís Gavaldà (Els Pets), Pemi Fortuny (Lax'n'Busto), Natxo Tarrés (Gossos), Quim Mandado (Sangtraït), Jofre Bardagí (Glaucs) i Cris Juanico (Ja T'ho Diré), acompanyats de músics com ara Joan Reig, Pemi Rovirosa, Roger Farré, Arecio Smith, Josep Thió, Toni Xuclà, Àlex Rexach, Jimmy Piñol, Joan Cardoner i Martín Rodríguez. Tot i que es guarden alguna sorpresa al calaix, es pot avançar que al Canet Rock sonaran una tretzena de temes, entre ells Ei, Joan i Si véns (Ja T'Ho Diré), Corren (Gossos), Bon dia (Els Pets), El vol de l'home ocell (Sangtraït) i Miami Beach (Lax'n'busto), defensades en formació de duo, trio o quartet. “Són cançons que han ajudat a créixer tota una generació”, va opinar Lluís Gavaldà, que creu que el retrobament de la banda va més enllà de la música: “És una manera de mirar d'on veníem i on hem arribat, i d'adonar-nos que hi ha un bon grapat de cançons que han sobreviscut fins i tot a la crítica”, va ironitzar. “Volem oferir un bany d'emocions, i esperem que siguin positives”, va confiar Natxo Farré. Sobre la possibilitat d'aprofitar la reunió per emprendre una gira, de moment no s'ho plantegen. “La repetició li trauria la màgia”, va dir Gavaldà, i Farré hi va afegir: “Primer vivim-ho, i després ja plorarem”. Tots van coincidir, però, que l'ocasió valdrà la pena encara que només sigui per tornar a arrossegar a l'escenari Pemi Fortuny, exmembre dels Lax'n'Busto, dedicat en cos i esperit a projectes socials a l'Àfrica des de fa deu anys. “És un retorn molt emocionant”, va admetre el cantant, que de tota manera va descartar reenganxar-se a la música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia