La junta de l'Orfeó Català acorda fer cessar els afins a Fèlix Millet

Clara Millet, Jordi Montull i Rosa Garicano seran expulsats si no dimiteixen

La refundació del Palau de la Música Catalana, que va començar al juliol en fer-se públic el saqueig de Fèlix Millet, va fer ahir un altre pas endavant. Mariona Carulla, presidenta del Palau, i Joan Llinares, director general, es van reunir de forma extraordinària amb la junta directiva de l'Associació Cultural Orfeó Català per continuar «la decidida actuació de nova etapa en la gestió i organització» de les diferents entitats que formen el Palau, segons un comunicat fet públic ahir a la nit.

La decisió més rellevant és començar a fer neteja de l'entorn Millet, és a dir, les persones que més directament van col·laborar en l'estafa. I no de forma gratuïta, atès que la junta actua «com a conseqüència de l'anàlisi dels fets revelats fins ara per l'auditoria», bona part dels quals ja han estat àmpliament difosos les darreres setmanes a través dels mitjans.

Així, els primers implicats que saltaran són Clara Millet (filla de Fèlix Millet), que havia estat responsable del departament internacional del Palau; Jordi Montull, exdirector administratiu i mà dreta de Fèlix Millet, i Rosa Garicano, exdirectora general de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, que ja fa setmanes que havia estat apartada de les seves funcions. La junta ha acordat que, en el cas que no presentin la dimissió com a membres de la junta directiva de l'orfeó, es demanarà la seva destitució en la propera assemblea de l'ens.

Substitucions al patronat

A més, Rosa Garicano i Jordi Montull han estat substituïts en el Patronat del Consorci del Palau per Josep Maria Busquets, Pau Duran i Manuel Beltran. Tots tres són membres de la junta directiva de l'orfeó.

La junta de l'entitat, en consonància amb el que van anunciar les administracions públiques, va acordar també emprendre accions penals, civils i per danys morals com a acusació particular contra Fèlix Millet i Jordi Montull. Aquesta decisió respon a les primeres dades que aporta l'auditoria dels comptes de l'entitat que efectua l'empresa Deloitte, i que la junta ja va poder valorar ahir després d'una reunió de més de dues hores. Això, però, no exclou que l'associació pugui engegar accions posteriors «derivades de nous fets que es puguin posar de manifest quan avanci l'auditoria».

Director artístic?

La junta també va debatre una reivindicació que han llançat diferents col·lectius musicals del país –avui es presenta públicament el manifest–, en el sentit de dotar el Palau d'un director artístic i d'una comissió artística que vetlli pel conjunt de la programació. La junta considera que aquest podria ser «un dels eixos de la reorganització de l'entitat», però aquests temes s'abordaran amb més profunditat en la propera reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.