Opinió

feminitats

ada castells

Salvar la literatura

Un grup d'escriptors i professors han tret a la xarxa un manifest en què reclamen més presència de la literatura al batxillerat humanístic i ja tenen destacades adhesions. Remarquen que hi ha una quantitat alarmant d'estudiants que, quan acaben secundària, no saben ni llegir ni escriure amb correcció. Això és un fet que es pot constatar amb facilitat i que és greu perquè condiciona la capacitat d'aquests joves de relacionar-se amb el món, sobretot si partim de la base que volem construir una societat realment democràtica. De vegades sembla que aquests detallets només ens preocupin als lletraferits i als escriptors, com si patíssim per quedar-nos sense clients, però és una qüestió que hauria d'amoïnar tothom perquè la qualitat de la nostra societat en depèn.

Sempre m'ha sorprès que en les manifestacions en contra de les retallades en sanitat, només hi anessin els treballadors implicats, com si fos únicament una qüestió de drets laborals i no pas una reclamació de qualsevol persona susceptible d'emmalaltir, és a dir, de tots. Passa el mateix amb l'ensenyament públic, com a màxim hi van pares amb fills en edat escolar.

Si d'alguna cosa ens ha servit aquesta crisi, és per adonar-nos que la democràcia no significa només votar cada tants anys, sinó tenir els ulls ben oberts perquè en qualsevol moment poden anar mal dades. Precisament, per tenir ciutadans amatents, hem de combatre la ignorància, la pèrdua del sentit crític, la passivitat mental i per això no hi ha eina més eficaç que la literatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia