cultura

Embarrat abasta nous espais expositius a Tàrrega

Aquest cap de setmana, el festival de creació contemporània exposa l'obra de 25 artistes de diverses disciplines

Obertura a la producció internacional i estrena de la secció Artbook

Les naus modernistes de l'antiga fàbrica -–i avui museu– de Cal Trepat de Tàrrega tornaran a ser l'epicentre del festival de creació contemporània Embarrat. La majoria de les activitats, totes gratuïtes, es concentren a partir d'aquest divendres al vespre i s'allargaran tot el cap de setmana.

Embarrat, organitzat per l'empresa Interseccions i el Museu de Cal Trepat (Ajuntament de Tàrrega) amb la col·laboració de l'IEI, pretén “acostar l'art contemporani al públic lleidatà, divulgar el patrimoni cultural i industrial de Tàrrega i donar visibilitat a artistes emergents”, segons la coordinadora, Natàlia Lloreta. Enguany, l'exposició La gran màquina ha rebut 277 propostes d'artistes del videoart, fotografia, escultura, instal·lacions, pintura i performances. Per primer cop, la convocatòria s'ha obert a artistes d'altres països. A les naus de Cal Trepat se'n podran veure de catalanes, espanyoles, argentines, xilenes o índies, entre d'altres.

La intenció de L'Embarrat és esperonar el pensament crític i, enguany, el tema triat pels organitzadors és l'alienació. Partint del filòsof Karl Marx, els organitzadors consideren que s'adiu amb l'escenari: “Som en una fàbrica, on s'hi ha treballat durant dècades. Actualment, l'alienació abasta tots els àmbits de la societat”, segons manifesta el comissari Jesús Vilamajó. Entre les principals novetats, l'obertura d'exposicions fora de Cal Trepat i a la mateixa Tàrrega. Així, part de les propostes es podran veure a la Sala Marçà, el Museu Comarcal de l'Urgell, el cine Majèstic i l'església de Sant Antoni. També una exposició de publicacions concebudes com a objecte de creació, la secció anomenada Artbook.

LA FRASE

Som en una fàbrica, però actualment l'alienació abasta tots els àmbits de la societat
Jesús Vilamajó
COMISSARI DEL FESTIVAL EMBARRAT

Nits de música electrònica i psicodèlia

Del piano a l'electroindustrial, Embarrat també ofereix música contemporània. La primera nit, a la nau 5 de Cal Trepat, tindrà lloc un concert de piano de Carles Viarnès, seguit de 15 minuts amb sons de fàbrica pel guanyador del premi La Gran Màquina de l'any passat, MIkel R. Nieto. Els manresans Puput presentaran nou disc. La nit acabarà amb psicodèlia. L'endemà, programació electrònica amb Shoeg, Txiviru Breaks, Jansky, Milo, bzzzbip, i houre amb Rabassa 2p2 Panda Rock.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia