cultura

L'últim popArb i el Clownia, sempre independents

El festival d'Arbúcies i el de Sant Joan de les Abadesses coincideixen avui i demà, amb fórmules diferents, però amb la mateixa voluntat d'autogestió

Final d'etapa: el festival popArb celebra avui i demà a Arbúcies la seva onzena i última edició, amb un cartell que, com sempre, és un bon aparador de la música més interessant que s'està fent ara mateix a Catalunya, però que aquest any no ha aconseguit incentivar prou la venda d'entrades, fins al punt que els seus organitzadors han decidit plegar.

Avui i demà també tindrà lloc la segona edició del festival Clownia , de Sant Joan de les Abadesses, que es presenta com un festival multidisciplinari de música festiva, teatre i circ, i que comparteix amb el popArb unes dimensions semblants i una clara voluntat d'autogestió. La diferència –a més de l'orientació estilística– és que el Clownia fa un mes i mig que va exhaurir les entrades. Per contra, el seu promotor, el grup Txarango, ha anunciat que es prendrà una temporada de descans per dedicar-se a altres projectes, després de l'espectacle Som mar, que oferirà el 21 de novembre al Sant Jordi Club, amb la Barcelona Latin Band i Chucho Valdés.

El popArb s'obrirà avui a les 21 h amb Coriolà i durant la primera jornada inclourà també Joan Miquel Oliver, Pau Vallvé, Manos de Topo, Sanjays, etc. Demà, el festival continuarà amb The New Raemon, The Excitements, Xarim Aresté i la col·laboració entre Eef Barzelay (Alabama) i Senior i el Cor Brutal (València), el projecte més ambiciós d'aquesta última edició, que tancarà Diego Armando DJ.

El Clownia ha programat les actuacions de Txarango, La Pegatina, Aspencat, Gertrudis, Amparo Sánchez, els francesos Babylon Circus, els suecs Hoffmaestro, els japonesos Caribbean Dandy, Leo Bassi, Vol de Ment, etc. Avui al migdia també hi haurà les actuacions gratuïtes de Cybee i El Son de la Chama i demà, les de The Sey Sisters i l'Orquestra Di-versiones.

Juan de la Rubia obre avui Nits de Clàssica

Amb un concert gratuït de l'organista Juan de la Rubia a la catedral (21 h) començarà aquesta nit la quarta edició del festival Nits de Clàssica , que tindrà lloc fins al 15 de juliol a diferents espais de Girona, organitzat per la Fundació Auditori Palau de Congressos. Abans de començar el festival ja s'han venut més d'un 65% de les localitats.

Nits de Clàssica continuarà amb dos concerts gratuïts organitzats al claustre de Sant Domènec, amb Joventuts Musicals de Girona, sota el títol genèric Obertura! Demà hi actuaran la guitarrista Giulia Ballare i el Süsses Trio (20 h), i diumenge, la soprano Maria Pujades, el baríton Oriol Mallart i el pianista Claudio Suzin (19 h). La inauguració oficial del festival tindrà lloc diumenge, a l'auditori de La Mercè, amb el concert de Rinaldo Alessandrini i el seu Concerto Italiano (21 h, 25 euros), que interpretaran madrigals de diversos autors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia