cultura

Caldes es fa seu el Festival de Santa Florentina

El municipi anuncia la construcció d'un amfiteatre el 2016, com a nou escenari

L'innegable patrimoni i llegat culturals del petit poble de Caldes d'Estrac justifica per ell mateix el relleu de Canet de Mar com a escenari del festival de música clàssica Castell de Santa Florentina, de què va gaudir durant setze anys. Malgrat que trobar un escenari tan emblemàtic com un castell es fa difícil, el municipi ha posat a disposició dels organitzadors l'església parroquial de Santa Maria i el parc Jacint Verdaguer, a la part alta de la població i amb unes vistes magnífiques i, alhora, s'ha compromès a construir, el 2016, un petit amfiteatre al parc de la Pineda (de Can Solé) per tal de donar relleu a la cita cultural.

El programa d'aquest 2015 del festival, que afegeix Caldes al títol, inclou onze actuacions, una de les quals és doble, que incorpora com a principal novetat la representació de la coneguda òpera Carmen de Bizet amb l'acompanyament musical de la Filharmònica de Cambra de Catalunya, dirigida per Diego Martín (17 i 18/7). En el cartell també hi destaca: la presència del Ballet Ruso de Barcelona, amb un Elogi a la dansa acompanyats pel pianista Daniel Blanch i la violinista Kalina Macuta (25/7); i la nit dedicada als grans clàssics del cinema musical americà, a càrrec de les sopranos Núria Vilà, Sara Blanch i Rachel Bernstein, amb el piano de Ricardo Estrada (1/8).

Ricardo Estrada, per cert, repetirà presència l'11/7 amb el recital líric de Katerina Tetryacova i Carlos Cosías i el 15/8, amb la gala dels tenors Àlex Vicens, el calellenc Albert Deprius i Albert Casals. Menció a part mereix la proposta del prestigiós violinista libanès d'ascendència armènia, Ara Malikian (6/8), que oferirà un espectacle en què s'endinsa en les arrels musicals de diverses cultures tradicionals. El cartell es completa amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Harmonia (31/7), molt arrelada al territori maresmenc i dirigida també pel tenor Albert Deprius; els recitals de piano dels joves intèrprets Sergey Belyavskiy (16/7) i Verstad Shimkus (7/8) i els clàssics de pel·lícules a càrrec de l'Orquestra de Cambra de París dirigida per Horst Sohm (14/8). Els preus dels concerts oscil·len entre els 28 i els 44 euros i el festival té el suport dels restauradors locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.