cultura

Un projecte artístic emmiralla el Trabucador

La intervenció forma part del concurs d'art públic XYZ

Una estructura metàl·lica de 4,5 x 2,5 metres, amb 112 miralls giratoris, sorprèn des d'ahir els banyistes que visiten la platja del Trabucador al delta de l'Ebre. L'estructura, que porta per nom Emmirallar, és el projecte guanyador del concurs d'intervenció artística XYZ, que convoca cada dos anys Lo Pati - Centre d'Art Terres de l'Ebre. El projecte és obra dels artistes Jordi Luengo i Teresa Martín, que amb aquest joc de miralls giratoris pretenen establir un diàleg entre les dues mars que travessa la barra del Trabucador (la mar oberta i l'interior de la badia dels Alfacs). “Volem posar en relació les dues platges i establir un diàleg a partir d'un element, que els talla per la meitat però que, amb els reflexos del joc de miralls, fa que les dues mars s'entremesclen”, segons va explicar Teresa Martín durant la presentació del projecte. I així és com aquest gran marc, ple de miralls que giren empesos pel vent, tracta de dialogar amb el paisatge, com si es reconfigurés i s'autoretratés a través dels seus propis reflexos.

Ahir al matí, els primers banyistes que arribaven al Trabucador s'apropaven encuriosits i estranyats de trobar-se aquesta estructura al bell mig de la barra del Trabucador. “Sens dubte és el lloc idoni per a una estructura com aquesta”, explica la Maria; “queda ben bonic i es veu com brilla des de lluny”, assegura. “L'efecte dels miralls quan et vas apropant és espectacular”, diu un altre turista, que fa notar que “canviarà de reflexos al llarg del dia en funció de la llum del sol”. L'estructura, que es va muntar durant tot el dia de divendres no té, ara per ara, data de caducitat: “La nostra idea és que perduri i que la natura també la vagi variant i canviant”, va precisar Jordi Luengo.

Amb aquest projecte d'intervenció artística, el concurs d'art públic XYZ pretén apropar l'art a la gent. Segons explica Antònia Ripoll, codirectora de XYZ, “a la gent li costa entrar als centres d'art, i el que hem intentat ha estat portar l'art a la gent”. Amb aquest projecte al bell mig de la barra del Trabucador “volem arribar a l'anima de la gent en allò que se sent molt seu”, insisteix Ripoll.

El projecte Emmirallar ha estat seleccionat entre quatre finalistes i va ser escollit per votació popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia