cultura

Christian Bale rodarà a Figueres

Es tracta d'una superproducció americana coprotagonitzada amb Oscar Isaac

Es filmarà al castell de Sant Ferran pels volts d'octubre i s'ha organitzat un càsting de figurants per als dies 17, 18, 20 i 21 de juliol

‘The promise' narrarà un triangle amorós ambientat a la fi de l'Imperi Otomà

Mai les comarques gironines havien experimentat una concentració de rodatges tan intensa i en un curt termini de temps. Quan no fa ni quatre dies que s'ha acabat la filmació de la segona part d'Ocho apellidos vascos –repartida en localitzacions del Baix Empordà i Girona– i en espera de l'imminent rodatge de l'aclamada sèrie Joc de trons a Girona previst per a principis de setembre, Hollywood ha fixat l'objectiu de la càmera en terres altempordaneses, on anuncia que rodarà part d'una gran producció de les característiques d'Exodus, de Ridley Scott.

El projecte, que es titula The promise, es rodarà concretament al castell de Sant Ferran i està previst que ho faci pels volts dels mesos de setembre i octubre. Segons sembla, es tracta d'una superproducció americana que disposarà ni més ni menys que d'una parella d'actors de luxe: Christian Bale (Exodus, Batman begins) i Oscar Isaac, l'actor de moda que després de catapultar-se amb els Coen a Inside Llewyn Davis serà un dels protagonistes de les noves entregues de Star Wars: El despertar de la Força i de X-Men: Apocalypse.

Sota les ordres del britànic Terry George (conegut sobretot pel seu treball a Hotel Rwanda i Reservation road) protagonitzaran un triangle amorós ambientat en els últims dies de l'Imperi Otomà durant el primer quart del segle XX. Aquest imperi, que va tenir la seva extensió durant els segles XVI i XVII, va desaparèixer després de la derrota en la I Guerra Mundial i la proclamació de la República de Turquia.

Segons publica la revista especialitzada Variety, la història se centra en la relació que s'estableix entre Michael, un brillant estudiant de medicina en conflicte per les tradicions del vell món que xoquen contra el seu cor (Isaac), una bella i sofisticada noia (encara no està confirmat el nom de l'actriu que l'encarnarà) i Chris, un prestigiós periodista nord-americà de l'agència AP establert a París acostumat al perill que suposa treballar en una zona de conflicte però que haurà d'estar atent més que mai al món que l'envolta i que s'ensorra.

El guió és obra de Robin Swicord (Matilda, Memòries d'una geisha) i la producció a càrrec de Survival Pictures i Babieka Films. Aquesta última ha participat en produccions de la categoria de l'esmentada Exodus, Tomorrowland –filmada a València– i l'espanyola Los Fantasmas de Goya. També s'encarregarà dels càstings a l'Estat espanyol, on la pel·lícula té previst rodar bona part de les escenes en localitzacions com ara Àvila, Segòvia, Madrid, les illes Canàries i les Bardenas Reales (Navarra). Les característiques del castell de Sant Ferran són idònies per rodar-hi escenes bèl·liques.

Càsting a Figueres

Els productors, que no han volgut donar informació sobre la pel·lícula, han anunciat,això sí,les dates i les característiques del càsting d'extres, previst per als dies 17, 18, 20 i 21 de juliol a la Casa Empordà (antic Escorxador) de Figueres.

Concretament, es demanen nens i nenes d'entre 7 i 13 anys, amb cabell fosc, ulls foscos, prims i també d'ètnia àrab per al dia 17 de juliol, de les 11 a les 20 h. Per al dia 18 de juliol, amb el mateix horari, es requereixen homes amb formació militar, bona forma física o esportistes. Per al 20 de juliol, es demanen homes de 20 a 60 anys, cabells foscos o rossos, ulls foscos, complexió prima i també d'ètnies àrab i negra. Finalment, per al dia 21 de juliol, se seleccionaran dones d'entre 20 i 60 anys, amb cabells i ulls foscos, de complexió prima i també d'ètnies àrab i negra. En aquests dos casos, no s'acceptaran ni tatuatges visibles ni el cabell tenyit. Com s'entreveu per les característiques, la majoria seran per interpretar figurants otomans.

Segons informa Babieka Films en el càsting presencial es requereix fotocòpies del DNI o passaport, document de la Seguretat Social (nòmina, vida laboral...) i certificat de titularitat bancària.

‘Ocho apellidos catalanes', el 20-N

J.C.L

Telecinco Cinema ha revelat dues incògnites a l'entorn de la segona part d'Ocho apellidos vascos. Per una banda, el títol: la pel·lícula es dirà finalment Ocho apellidos catalanes. I, per l'altra, la data d'estrena, que serà el 20 de novembre.

Pel que fa al títol, i després de tantes especulacions, s'ha optat per Ocho apellidos catalanes, el més factible, si no fos perquè molts ja el van descartar quan es va fer públic que el productor José Frade havia registrat el nom a l'oficina espanyola de patents i marques el 4 d'abril del 2014, tot just dues setmanes després de l'estrena. El conegut productor del destape devia olorar l'èxit perquè quan encara pocs s'imaginaven la repercussió que tindria el que s'ha convertit en el film més taquiller de la història del cinema espanyol també va registrar Ocho apellidos madrileños. La seqüela d'aquest film s'ha rodat en bona part a les comarques gironines, concretament a Llagostera, Monells, Vulpellac i també a la ciutat de Girona. El rodatge va mobilitzar milers de gironins que es van presentar als càstings que es van fer en aquestes localitats. El rodatge va començar l'11 de maig a Monells i ha acabat aquesta setmana a Sevilla. Entre el repartiment, destaca la incorporació dels catalans Berto Romero i Rosa Maria Cerdà. Sobre l'argument ha transcendit que girarà al voltant de les desventures per terres catalanes de la parella protagonista (encarnada per Dani Rovira i Clara Lago), que per alguna raó estan separats, i el sevillà farà tot el possible i més per recupera l'amor de la basca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia