cultura

Grans mestres del piano en el Music Festival

El festival inclou recitals i classes magistrals a càrrec dels millors pianistes

L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca es transformarà en l'epicentre de la música de piano de l'11 al 18 de juliol, en la quarta edició del Vila-seca Music Festival 2015, en una setmana plena de recitals, seminaris i classes magistrals. En aquesta edició hi participaran alguns dels pianistes més importants de l'escena actual, com ara Cyprien Katsaris, Edith Fischer o Mikhail Petukhov. Aquests i altres mestres del piano impartiran classes magistrals a alumnes pianistes procedents de països com ara la Xina, els Estats Units, Rússia, Anglaterra, l'Estat espanyol, França i Holanda. Els artistes compartiran els seus coneixements amb els joves estudiants pianistes, que aprendran dels mestres del piano.

El tinent d'alcalde Josep M. Pujals va fer menció de la qualitat de les classes magistrals i el privilegi que suposa per als alumnes assistir a una classe d'aquests artistes. Per la seva banda, el president de l'Associació Internacional Piano-First, Pierre Réach, va destacar la figura de l'impulsor del festival, Paul Badura-Skoda. El coordinador del festival, Karst de Jong, va destacar la presència de Cyprien Katsaris, que va definir com “una estrella d'altíssim nivell”. Karst de Jong va esmentar altres noms d'alguns artistes, com ara Edith Fischer, que és la tercera vegada que actua al festival. El coordinador també va assegurar que el festival va creixent any rere any.

Una setmana de concerts a l'Auditori

L'estrella del piano Cyprien Katsaris obrirà el festival amb un recital que tindrà lloc aquest dissabte, a les nou del vespre. Diumenge, vuit mestres: Vladik Bronewetzki, Marcel Baudet, Chenxi Li, Yang Ming, Cecilio Tieles, Juan Lago, Alan Branch i Pierre Réach. Mikhail Petukhov acapararà el protagonisme dilluns, 13 de juliol. Dimecres, 15 de juliol, Patrick Zygmanovski, Tamayo Ikeda, Karst de Jong i altres artistes faran un concert sorpresa. Dijous, 14, serà el torn dels alumnes participants en les classes magistrals. Divendres Edith Fischer, alumna de Claudio Arrau. I dissabte de la setmana que ve, 18 de juliol, el festival clourà amb un altre concert dels alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

La Casa dels Gegants de Cardona serà realitat al primer semestre de 2025

Cardona

El Marrameu, una jornada festiva que reivindica la cultura i la tradició el 28 de setembre

PALAFRUGELL
llibres

Quatre dones, llegendes i redempció a Formentera

barcelona
nomenaments

Josep Maria Carreté, gat vell de la gestió cultural pública, nou secretari general del departament de Cultura

barcelona
música

Carlinhos Brown actuarà amb Chambao el 12 de setembre a Barcelona

barcelona

‘Blanes Talent Fest’, una nova iniciativa cultural per a artistes professionals i entitats de Blanes

BLANES
MÚSICA

Oasis anuncia el seu retorn

BARCELONA
Rogeli Herrero
Músic de Los Manolos i biògraf de Peret

“Peret, l’any 1974 a Eurovisió, es va trobar entre dos focs”

Barcelona
Cultura

La Colla Vella recupera la tradició d’anar amb carro a Vilafranca per Sant Fèlix

Valls