cultura

Més d'una quarantena d'activitats festives a Alella

El gros de les activitats de la festa major de Sant Feliu es concentra entre el 29 de juliol i el 2 d'agost, tot i que ja comença a esclafar motors amb la caminada popular i tornejos esportius

Alella ja ho té tot a punt per rebre la festa major de Sant Feliu. El programa d'aquest any presenta prop d'una quarantena de propostes pensades perquè tothom gaudeixi de l'espai compartit i es relacioni amb la resta de veïns i veïnes del poble. Tot i que el gros de les activitats es concentra entre el 29 de juliol i el 2 d'agost, la festa comença a escalfar motors el 24 i 25 de juliol amb la Caminada popular, el torneig de Futboll Alella Summer Cup i el torneig de Rugby platja.

Segons s'explica des de l'Ajuntament, la festa no seria possible sense la implicació i l'entusiasme de les entitats del poble que col·laboren en l'organització d'activitats. Cada cop en són més i més diverses. A part de les entitats culturals, socials i esportives que ja fa anys que col·laboren, enguany s'ha sumat al programa una entitat veïnal, l'Associació de Veïns de Mas Coll amb l'espectacle Històries d'estrelles, una vetllada astronòmica i musical conduïda per Oriol Bargalló –el 31 de juliol a les deu del vespre a la plaça dels Països Catalans. A més, aquest any els Timbalers del Most tindran el seu propi espai amb la Trobada de Timbalers, que es farà el 30 de juliol i aniran acompanyats per dues colles més.

La programació inclou moltes activitats infantils i familiars, com ara el concurs de dibuix, la baixada d'andròmines, la Guerra guarra, la festa d'escuma, el taller i el ball de caretes, cinema a la fresca, correfoc infantil o el torneig de 3X3 de futbol sala. Pel que fa les activitats musicals, l'hort de la Rectoria tornarà a convertir-se en un gran envelat per acollir les activitats musicals de l'Orquestra Parfills, de Gatmon's, l'Orquestra Selvatana i el grup d'havaneres Espingari. També serà escenari de la Nit Jove, que aquesta edició comptarà amb Zarigüenya, Un gos Robant, Orquestra Festuc i Dj Tropicals Riots. Entre les activitats més populars i tradicionals destaquen els correfocs dels Diables del Vi d'Alella, les cercaviles de la colla de gegants, capgrossos, grallers i timbalers (diürna i nocturna), la sortida de la colla de Trabucaires del Vi d'Alella, la Tibada de Llibant, el sopar popular a la plaça de l'Ajuntament o el concurs de peres farcides, que enguany es trasllada a l'hora de berenar.

El cartell

En Feliu i la Madrona van de festa és el títol que porta la imatge que promociona la festa d'aquest any. Aquesta va ser l'obra que va obtenir més vots de ciutadans entre les quatre propostes finalistes del concurs de cartells de festa major, convocat per l'Ajuntament. La imatge guanyadora és obra de Christian Siles, veí d'Alella, i rebrà un premi de 500 euros. Més informació a www.alella.cat.

Últimes actuacions del Festival d'Estiu d'Alella

Queden poques oportunitats per gaudir del Festival d'Estiu D'alella, nascut l'any 2005 amb l'ànim de convertir-se en un referent musical i una cita destacada dins dels cicles de concerts que s'organitzaven arreu del país. L'any 2009 el festival fa una aposta clara per la música clàssica de qualitat incorporant el projecte de Músics en Residència, i cinc anys després s'obre a nous escenaris amb la incorporació en el programa de la proposta ‘Saborsons', que uneix música i gastronomia, promoguda pel restaurant Els Garrofers. Enguany també s'hi afegeix el Festival Bouquet d'Alella, impulsat pel celler alellenc. L'onzena edició, que va començar el 3 de juliol i s'allarga fins al 25, inclou actuacions d'Els Amics de les Arts, Judit Neddermann, Gema Humet, Isabel Viardell & Isabelle Laudenach, Silvia Roqueta, Els Versonautes i els tretze intèrprets convidats de Músics en Residència (el dijous 23 i el dissabte 25 de juliol a les deu del vespre a l'església de Sant Feliu). Més informació, a www.festivalalella.org.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia