cultura

Els santpolencs, a punt per celebrar la seva festa major

El pregó dedicat al 10è aniversari de l'entitat A Tot Drap, la trobada de gegants i el concert dels Amics de les Arts són alguns dels actes més destacats de la programació d'aquest any

Puntual cada juliol, arriba la revolució a Sant Pol de Mar a través de la festa major, enguany del 23 al 27 de juliol. A tots els santpolencs i visitants els esperen jornades intenses, nits llargues amb molta diversió, dies de focs, aigua, música, danses, gastronomia, gegants... Un programa dinàmic, variat i entretingut que omplirà de gom a gom les places, carrers i l'envelat de la localitat. Actes destacats d'aquest any són el pregó del divendres, dedicat al 10è aniversari d'A tot Drap; la trobada de gegants del dissabte –enguany els gegants fan 30 anys, per això han variat una mica el recorregut i fan una mostra de balls a l'envelat en lloc de la plaça de la Punta–; i el concert dels Amics de les Arts del diumenge. A Tot Drap és una associació de Sant Pol de Mar sense ànim de lucre constituïda amb la finalitat de promoure la conservació i difusió del patrimoni marítim, i molt especialment la platja de les barques amb la caseta del motor. Entre altres coses, organitzen trobades de vela llatina, participen en altres trobades d'embarcacions tradicionals, s'encarreguen del manteniment de la caseta del motor i munten exposicions i activitats relacionades amb el mar (www.atotdrap.cat).

La programació comença el dimecres 22 de juliol amb cinema a la fresca, amb la pel·lícula Pingüins de Madagascar. Continua el dijous amb cercavila, festa de l'escuma, el cicle de concerts d'estiu a l'ermita de Sant Pau i, a la nit, amb festa dels 80 amb DJ Víctor Borau. Serà divendres quan tindrà lloc la repicada de campanes amb pregó i brindis de festa major, el correfoc, la farra alternativa i el ball amb l'Orquestra Girasol. El dissabte és un dels dies més tradicionals, amb actes com ara la missa solemne i la trobada, cercavila i mostra de gegants, el castell de focs i sardanes amb la cobla Costa Brava. De diumenge destaca la fira d'art pels carrers del poble i el Festival de Danses Catalanes a l'envelat; i de dilluns, el sopar popular, també a l'envelat. També hi haurà fira d'atraccions al parc del Litoral del 17 al 26 de juliol i, l'1 d'agost, la Trobada de Bandes.

Concert a la fresca


La platja de les Barques serà l'escenari del concert festiu més esperat, el dels Amics de les Arts, que actuaran el dia 26 de juliol a dos quarts d'onze de la nit. Es tracta d'un grup de pop amb pinzellades de música electrònica i amb lletres iròniques sobre situacions quotidianes format l'any 2005 a Barcelona. Es van donar a conèixer amb dues maquetes editades entre el 2005 i el 2006 i es van fer populars gràcies el disc Bed & Breakfast (Discmedi, 2009). Les entrades anticipades costen 5 euros i 7 a taquilla.

Ruta per conèixer el patrimoni local

Una de les propostes de la programació festiva d'aquest any són diferents recorreguts per descobrir Sant Pol de Mar. Un d'ells, recórrer el patrimoni de la localitat, i es farà el dissabte 25 de juliol, a dos quarts de set de la tarda, pels carrers del poble. Amb el nom ‘El Sant Pol dels Pescadors', l'altre ofereix l'oportunitat de reviure el passat mariner de la vila a través de la seva façana marítima, de les platges i d'aquells elements característics que recorden l'activitat dels pescadors de la vila: 27 de juliol i també 8 d'agost i 5 de setembre. Una altra proposta que ofereix l'oficina de turisme és la ruta ‘Sant Pol autèntic', per recorre la història de Sant Pol a través d'un itinerari que repassa els edificis i racons més característics de la vila i que evoca el passat i els orígens de la localitat mitjançant el seu patrimoni i anècdotes i llegendes relacionades (22 d'agost i 12 de setembre). Cal inscripció prèvia a l'oficina de turisme. Més informació, a http://santpol.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.