La Casa de la Senyoria d'Olocau acull obra artesana de Nasio Arnal

Fins al primer dia de novembre resta oberta l'exposició d'elements d'artesania de Nasio Arnal i Berga d'Olocau a la Casa de la Senyoria d'aquesta localitat de la comarca de Camp de Túria.

Es tracta d'una mostra dels pocs artesans actius de l'espart i la palma existents al territori valencià que, a més d'exposar treballs tradicionals, també incita ala creació d'obra nova hi ho fa per a traure-li una mica més de rendiment a l'espart en manufacturar-lo per a elements artesanals de decoració.

Objectes curiosos, capricis de formes i sempre la voluntat de crear, de gust personal per mostrar altres temàtiques de coses que es poden fer amb l'espart.

Pot dir-se que Nasio representa el personatge perfecte per a ser considerat un «humanoteca». Es el nom que es dona actualment a l'home o dona, que conserva una informació sobre els conreus i el pas de l'any agrari, juntament amb unes destreses manuals alhora de treballar l'espart i la palma. Informació de camp de gran valor etnogràfic que esta disposat a donar-lo a conèixer als altres. En bona part ells són refugis de la memòria col·lectiva. Representen els valors naturals, ecològics, culturals i turístics de molts dels nostres parcs naturals i són una font necessària per a mantenir un museu d'etnologia, donar vida a un ecomuseu i mantenir els valors tradicionals d'un espai natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.