cultura

Màrius Sampere és la veu del dia de poesia a l'Espluga

El jardí del Museu de Vida Rural de l'Espluga de Francolí serà la seu avui de la tercera edició del RUSC, el festival de poesia d'aquest municipi de la Conca de Barberà. Es tracta d'una iniciativa promoguda pel vicepresident de la Fundació Carulla, el poeta Jordi Carulla-Ruiz, i el museu, i en la qual hi col·labora l'Ajuntament. El RUSC de poetes d'enguany el compondran Màrius Sampere, Mireia Vidal-Conte, Blanca Llum Vidal, Arnau Pons i Guim Valls. Tancarà el festival l'actuació del conjunt de folk Malva de Runa.

L'esdeveniment parteix de la idea que hi hagi “un RUSC adherit al Museu de la Vida Rural, un festival de poesia a l'Espluga de Francolí”, perquè “se sap que l'abella escull sempre el lloc idoni” amb “un saber antic que vetlla per la qualitat de la mel”. Així ho escriu qui va tenir la iniciativa de l'esdeveniment, Jordi Carulla-Ruiz, que afegeix que la pervivència del festival respon a una “necessitat de prodigar i consumir poesia, d'acostar els poetes a un públic àvid de paraules”.

El poeta Màrius Sampere serà un dels protagonistes principals de la vetllada, una de les veus poètiques més imponents de la literatura catalana, amb una llarguíssima trajectòria que va començar l'any 1963 amb L'home i el límit. Presentarà el seu nou poemari, Ignosi, que ha estat publicat recentment per Edicions Poncianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia