cultura

Alella vol tenir a punt el seu nou equipament cultural a finals del 2017

Substituirà l'antic Casal d'Alella, construït als anys setanta, que no reunia les condicions adequades

Es volen adjudicar les obres abans no acabi l'any

Alella es dotarà d'un nou equipament cultural. Es construirà en ple centre del municipi i tindrà una superfície de 2.100 metres quadrats. Aquesta infraestructura tindrà com a missió substituir l'antic Casal d'Alella, construït als anys setanta, i que ja no reunia les condicions necessàries perquè s'hi fessin les activitats preteses. La intenció de l'Ajuntament és poder posar fil a l'agulla a aquest projecte com més aviat millor i està previst adjudicar les obres abans no acabi aquest any. La voluntat és que el nou equipament pugui entrar en funcionament abans no finalitzi l'any 2017. Tot i que encara s'hi poden aportar suggeriments, a grans trets es preveu fer-hi una sala polivalent amb grades retràctils amb capacitat per a uns 300 espectadors per poder-hi fer una programació cultural, bucs d'assaig per a músics, una altra sala polivalent per a 70 persones destinada a xerrades i actes de petit format i un espai per a l'escola de dansa municipal. A més també s'habilitarà una zona d'uns 300 metres quadrats per al col·lectiu del Casal d'Alella, que va cedir el sòl al municipi per l'edificació del nou complex. En total es preveu que el cost de l'obra arribi als 3,7 milions d'euros, dels quals uns 700.000 seran subvencionats per la Generalitat.

“És un projecte en el qual s'està treballant des del 2008”, va recordar l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC). “Al llarg del mandat passat vam anar trobant unes pautes per poder aconseguir aquest equipament cultural per donar servei al poble”, va explicar Francisco, que va reconèixer que “tot i tenir Can Lleonart moltes de les necessitats culturals s'han anat cobrint imperfectament”. L'alcalde d'Alella no va amagar la intenció que el nou casal “es converteixi en el gran equipament cultural del municipi”, i va voler posar l'accent en l'espai que es destinarà a l'escola de dansa municipal. “Tenim una escola de dansa que ara mateix té una sala molt petita al pavelló, i aquests no és el millor lloc per a ells”. En aquest sentit Francisco es va mostrar esperançat que la posada en funcionament del nou complex cultural “pugui permetre que l'escola de dansa evolucioni i així es pugui fer oficial”. Quant als bucs d'assaig previstos en el nou equipament, l'alcalde d'Alella va constatar “la demanda d'aquest tipus d'infraestructura que hi ha al municipi”.

LA XIFRA

2.100
metres quadrats
de superfície tindrà el nou equipament cultural, que substituirà l'antic Casal d'Alella.
3,7
milions d'euros
és el que costarà la nova infraestructura. 700.000 euros els aportarà la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia