cultura

El festival d'Altafulla aixeca el teló musical

La plaça de l'Església serà l'escenari del 28è Festival Internacional de Música d'Altafulla

El concert de música vienesa protagonitzat per la mezzosoprano austríaca Rita Shneider i el pianista Robert Lehrbaumer va donar inici ahir al 28è Festival de Música Internacional d'Altafulla. Durant l'esdeveniment, que acabarà el 22 d'agost, s'oferiran sis concerts a la plaça de l'Església.

El festival continuarà demà amb el concert que oferirà l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, amb el clarinetista Claudi Arimany, un dels solistes catalans amb més prestigi internacional. Diumenge serà el torn d'un recital d'àries d'òpera i cants espirituals negres, a càrrec de la soprano nord-americana Angela Brown, una de les revelacions de l'actualitat, i de la pianista cubana Ivon Frontela.

La pianista japonesa Kei Hikichi i el Ritornello Quartet, d'instruments de vent, actuaran el dilluns 17 d'agost. Pel que fa al quartet, està format per Domènec Hurtado (oboè), Miguel Ángel Tamarit (clarinet), Manuel Járrega Ventura (trompa) i Ferran Tamarit (fagot). El festival es reprendrà el diumenge 19 d'agost, amb l'orquestra de cambra I Musici di Vivaldi, que estarà encapçalada per Glauco Bertanin (violí solista) i Andrea Nani (viola). El festival posarà el punt final el dissabte 22 d'agost amb l'òpera Dido & Aeneas, una obra mestra musical i dramàtica i una de les primeres òperes angleses que han sobreviscut fins a l'actualitat. L'obra reflecteix el gust anglès de combinar la música i la dansa amb el vers parlat.

Les actuacions començaran a les deu de la nit. Pel que fa a les entrades, per un concert el preu és de 15 euros, el paquet de quatre actuacions val 51 euros i l'abonament per tot el festival en costa 75. Els titulars del carnet jove gaudiran d'un 50% de descompte. Les entrades podran adquirir-se a l'oficina de turisme de la plaça dels Vents, en els portals web d'Altafulla i de Tarracoticket i una hora abans de l'inici del concert.

Recta final dels concerts de Roca Foradada

Per la seva banda, el cicle de concerts Roca Foradada, de Torredembarra, presentarà les seves últimes propostes aquest mes. Dijous vinent la plaça de l'Església de Clarà s'estrenarà com a nou espai del cicle amb l'actuació de Bea Garcia Quintet, encapçalat per aquesta artista barcelonina d'arrels andaluses. En aquesta ocasió, Bea García presentarà el concert de jazz flamenc Sincronías, un projecte íntim, fresc i ple de talent, en el qual l'artista catalana s'acompanya de Jordi Berni, al piano, Juan Pablo Balcázar, al contrabaix, Gonzalo del Val, a la bateria, i Daniel da Silva, a la guitarra, músics de referència del panorama jazzístic i flamenc actual.

Els concerts tornaran, el 15 d'agost, a l'espai emblemàtic de la Roca Foradada del port, amb el concert de jazz a càrrec d'Eva Fernández Group, una jove promesa del jazz català. El cicle finalitzarà, el 21 d'agost, en el mateix escenari, amb el concert de funk soul de Funky Steps and The Sey Sisters Gospel, una banda polivalent americana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Zetak,
Grup navarrès liderat per Pello Reparaz

“Cantar en basc és el que ens obre moltes portes”

Figueres
Xavier Nieto Prieto
Arqueòleg

“L’arqueologia subaquàtica té un glamur i dona molt de joc”

Girona

El compromís “universal” de l’escenògraf Alfons Flores

L’Hospitalet de Llobregat
balanç

El 24è Festival de Cap Roig tanca amb 48.509 assistents

palafrugell
música

Guillem Gisbert i La Ludwig Band canten junts ‘Les aventures del general Lluna’ a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
festival

El nou festival Winterfest arribarà a Fontanals de Cerdanya el 6 i 7 de desembre

Fontanals de cerdanya
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja