cultura

Els Sants Genís apropen la festa major de Vilassar de Dalt

La sindriada, els correfocs, els pregons i el tastet d'estiu seran alguns dels actes tradicionals de la celebració, que es durà a terme entre els dies 21 i 26 d'agost

Tal com mana la tradició, la festa major dels Sants Genís torna una vegada més a finals d'agost a Vilassar de Dalt. Per a molts habitants del municipi serà una oportunitat per acabar les vacances d'estiu de la manera més festiva i lúdica possible. Les activitats s'iniciaran el 21 d'agost a la tarda amb el taller de garlandes, imprescindibles per fer lluir els balcons del municipi durant la festa. L'endemà hi haurà el Vilacity, que inclourà una cercavila i la inauguració del circuit de seguretat viària amb les autoritats, amb xocolatada inclosa i activitats de karts i bicicletes. A la tarda tindrà lloc El Mapa, un sorprenent itinerari on els participants hauran de descobrir, a través de mapes i d'altres pistes, els secrets, les històries i els camins desconeguts de Vilassar de Dalt. El diumenge 23 d'agost hi haurà l'inici de festa major, amb la repicada de les campanes, el llançament de coets i la cercavila dels gegants. Al vespre hi haurà la tradicional lectura del pregó, enguany a càrrec de Marta Llongueras, i una de les novetats de la festa major: el pregonet. Aquest acte vol donar veu als infants del municipi i, per a l'edició d'aquest any, es comptarà amb Jan Bonet, membre del Consell dels Infants. Seguidament se celebrarà el tradicional sopar a base de pa amb tomàquet i el ball de nit, amb l'orquestra Krater.

Pel dilluns, l'aigua serà un dels protagonistes. I és que després de l'esmorzar infantil hi haurà la festa de l'aigua, en la qual, juntament amb el rebombori de la cercavila, mitjançant olles i altres estris, hi haurà punts per fer una bona remullada. A la tarda, després de la ballada de sardanes, hi haurà la sindriada: un dels concursos més refrescants de la festa on s'haurà de veure qui pot engolir més síndria en 60 segons de temps. Després hi haurà el BrossArt, que és una acció artística duta a terme pel grup d'artistes del santuari de Vilassar de Dalt amb l'objectiu de conscienciar els veïns del manteniment del poble. Les brosses de Vilassar es tenyiran de color per convertir-se en objectes susceptibles de ser obres d'art. A la nit es donarà pas al tastet d'estiu, una bona oportunitat per assaborir les propostes culinàries dels restaurants del municipi per només 6 euros. El correfoc de festa major serà un dels actes que clouran la jornada.

El dimarts 25 d'agost es viurà l'ofici solemne en honor dels Sants Genís per després donar pas al brindis vermut a la plaça de la Vila. A la tarda, el parc de Can Rafart serà l'escenari del circ amb la companyia Los Herrerita. A la nit hi haurà el correfoc infantil, capitanejat pels Diablons Anònims, colla formada per nens i nenes d'entre 10 i 16 anys que oferiran un any més un correfoc espectacular seguint els passos dels Diabòlics Anònims.

El dimecres 26 d'agost la festa major de Vilassar de Dalt s'acomiadarà fins l'any que ve amb la sardinada popular, que donarà pas a la tradicional cantada d'havaneres, que, com sempre, aniran acompanyades de rom cremat.

LES XIFRES

60
segons
tenen els participants per menjar tanta síndria com puguin en el concurs de Vilassar de Dalt.
6
euros
val el tastet d'estiu que permet assaborir les propostes culinàries dels diferents restaurants del municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia