cultura

La crònica

Homenatge a la força i l'emoció de la veu de Piaf

“No hi ha cap diferència entre la reacció del públic francès i la del públic d'arreu d'Europa; és increïble, però, a pertot on anem, el públic se sap de memòria les cançons d'Edith Piaf”, va explicar Anne Carrere als periodistes diumenge, després de la seva actuació a Peralada. Bona part de les 500 persones que van omplir la platea de l'auditori de Peralada s'havien desplaçat des del Rosselló, però, fins i tot per als catalans que potser no entenien totes i cada una de les cançons la força del repertori de Piaf i la potent interpretació que en va fer Anne Carrere van justificar amb escreix els llargs aplaudiments. En l'espectacle Piaf, The Show, Anne Carrere no només plasma a la perfecció la veu i la silueta de Piaf, sinó que transmet l'emoció i l'esperit que traspua de cada cançó, recorrent la vida plena de turbulències i passions d'una artista que va iniciar la seva carrera amb la cançó de carrer, en els barris populars i foscos de París (quan encara no eren una postal turística), i que va acabar triomfant als més grans escenaris. Carrere s'implica en l'homenatge que fa a Piaf fins al punt d'emocionar-se a l'escenari, com va passar diumenge a Peralada deixant escapar una llàgrima en la interpretació de Hymne à l'amour. Molt aplaudides també van ser peces que ja són clàssics de la cançó francesa com La Foule,La vie en Rose i l'indispensable Non, je ne regrette rien.

L'espectacle Piaf, The Show va arribar diumenge al castell de Peralada després de tres dies de funcions al juny al Tivoli Barcelona, i enmig d'una gira que recorre Europa i Amèrica des de principi d'any i que culminarà al desembre a París emmarcada en els actes de celebració oficial del centenari del naixement d'Edith Piaf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

Les excavacions al poblat ibèric del Turó del Vent del Corredor refermen la importància de l’assentament

Llinars del Vallès
llibres

Claudia Pagès escriu sobre les dualitats i l’aigua

barcelona
LLIBRES

L’Avenç edita una vuitantena de proses inèdites de Joan Vinyoli

Santa Coloma de Farners

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA