cultura

Montblanc prepara la fira Terrània més internacional

A l'espai expositiu de l'església de Sant Francesc hi haurà l'obra d'una trentena de creadors seleccionats provinents de diferents punts d'Europa

La tècnica oriental ‘raku' serà protagonista

Amb el cartell de participants tancat, Montblanc enfila els darrers preparatius de la 13a edició del Festival Internacional de Ceràmica, Terrània, que la capital de la Conca de Barberà organitza del 25 al 27 de setembre a l'església de Sant Francesc. Fins a 29 ceramistes europeus han estat curosament escollits pels organitzadors entre els 43 sol·licitants d'aquest any per exposar la seva obra en aquest aparador de privilegi que edició rere edició congrega centenars de visitants.

Els organitzadors han assenyalat que en l'edició d'enguany s'ha incrementat la presència internacional dels ceramistes participants. Malgrat que gairebé la meitat seran catalans, la resta procediran d'altres estats del continent, com l'Estat francès, Lituània, l'Estat espanyol, el Regne Unit i la República Txeca. També han destacat el paper protagonista que tindrà la tècnica oriental de ceràmica utilitària, el raku, en les activitats paral·leles a les exposicions. En aquest sentit, les ceramistes Montse Llanas i Núria Soley oferiran un taller per donar a conèixer aquesta tècnica i el francès Jean François Boulard farà l'espectacle de cuita Raku punk amb l'acompanyament musical del conjunt Hot Flowers.

Terrània és un festival organitzat anualment per Montblanc des de l'any 2003 a l'església de Sant Francesc. L'espai condiciona el nombre de participants, que sempre volta la trentena. Per aquest motiu, l'Ajuntament valora especialment, per al procés de selecció, aspectes com la tècnica utilitzada i l'originalitat de les peces. També s'evita que els ceramistes participin tres anys consecutius per assegurar la varietat i la rotació dels artistes.

“Tot plegat assegura que Terrània es pugui continuar diferenciant i es mantingui en una posició de lideratge i de referència”, destaquen els organitzadors. Es garanteix així la participació d'artistes internacionals, “un segell que mai no ha perdut el festival malgrat els anys de crisi”.

Maria Bofill, a l'exposició central

El Terrània ha volgut donar, aquest any, un relleu especial a l'obra de la barcelonina Maria Bofill incorporant una de les seves peces al cartell promocional de l'esdeveniment, Manat de núvols, i dedicant-li l'exposició central del festival, que se situarà a la sala Sant Miquel.

Reconeguda artista des de l'any 1962 i especialitzada en porcellanes, Bofill ha exposat arreu del món. Ara arriba a Montblanc seguint el propòsit dels organitzadors “d'acostar cada any al gran públic obres de gran qualitat i prestigi”. La imatge del cartell també apareix en el full de mà de promoció i serà la portada del programa que s'està acabant de tancar junt amb els ceramistes de la Conca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.