cultura

Pineda aposta per un pregó mediàtic per la festa major

El conegut humorista maresmenc Pep Plaza substitueix la crida al balcó feta fins ara per entitats locals

El municipi s'apunta també a fer samarretes commemoratives, però amb finalitat benèfica

La festa major de Pineda de Mar –del 26 al 30 d'agost– ja té la programació a punt. La celebració de finals d'agost presenta aquest any novetats significatives que comencen ja amb l'acte d'obertura. Pel que fa al pregó al balcó de l'ajuntament, s'aposta en aquesta ocasió per canviar la tradició dels últims anys de donar protagonisme a les entitats locals i es deixa en mans del conegut humorista de TV3, el maresmenc de les mil cares Pep Plaza, perquè faci la convidada general a vilatans i forasters. A més, el 2015 el consistori s'afegeix a la moda de fer samarretes commemoratives amb la imatge del programa de festa major. Tot i això, els diners que es recaptin amb la venda –a un preu popular de 2 euros– es destinaran a subvencionar el Rebost Solidari.

Una de les activitats més esperades és la que va adreçada al públic més menut: la Festa Xic. La proposta aprofita que el 2015 és l'any de la llum per fer-ne el fil conductor de la majoria de tallers i dels espais lúdics que s'ubicaran a diferents places del centre de la població. Aquesta concentració en una mateixa zona de les diferents activitats de la Festa Xic ha obligat a reubicar altres propostes com la festa de l'escuma, que passa a fer-se a la plaça Catalunya, i la cursa de trastos, que es trasllada a Can Cornet, on hi ha més possibilitats d'habilitar un recorregut en condicions.

La part musical busca com cada any actuacions que satisfacin l'espectre més ampli d'edat, i si en el cas de la mainada correspon fer-ho als grans imitadors dels mítics Beatles, els Abbey Road, els joves mantindran les incombustibles Barrakes o Festa Jove a la platja dels Pins, on des de dimarts i fins dissabte hi actuaran formacions tan diverses com Manu Guix i Los de Siempre, l'Orquestra Mitjanit i Punk Company o La Kosta Basta i Slum DJ's, entre d'altres. En l'espai dedicat a la música també hi haurà temps i escenari per al concert d'El Último Tributo, l'Orquestra Titanium, l'Orquestra Costa Brava o l'audició de sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell. Com és habitual a la festa major de Pineda, no hi faltarà aquest any la ballada del Contrapàs i de la Dansa de Pineda, com tampoc ho farà l'obra de teatre del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, amb una adaptació musical molt ben aconseguida de les aventures del ratolí Gerònimo Stilton.

Els Castellers de l'Alt Maresme, que han assolit la primera estructura de set, voldran apujar el llistó al pati de Can Comas dissabte. Una jornada que coincidirà en horari amb la cercavila dels geganters locals. A banda de les nombroses activitats esportives, a la festa major de Pineda també es reserva un lloc per a l'elecció de la Pubilla i l'Hereu i les seves representacions infantils, l'ofici solemne en honor del patró de la vila, sant Joan Baptista, i la tirada de l'art de pesca, entre moltes altres propostes gràcies a la col·laboració de les entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.