cultura

Nou recorregut per Sant Pere de Rodes

S'estrenen senyalització i plafons interpretatius per ampliar la visita

S'ha renovat la senyalització del conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, situat al cor del Parc Natural de Cap de Creus, al terme municipal del Port de la Selva, amb l'objectiu d'enriquir el concepte de la visita i per mostrar en un únic espai els tres estaments principals de la societat medieval.

Els orígens del conjunt monumental se situen a finals del segle IX. Segons informa en un comunicat el Departament de Cultural, a partir d'ara hi ha la possibilitat de descobrir en un mateix indret els espais representatius dels tres estaments en què es fonamentava la societat medieval: els oratores, que pregaven; els bellatores, que guerrejaven, i els laboratores, que treballaven.

A banda de l'emblemàtic monestir, la senyalització engloba ara també el poble de Santa Creu i el castell de Verdera. La promoció conjunta d'aquests tres elements permetrà superar el discurs fins ara vigent, centrat únicament en l'arquitectura i l'art romànic monàstic, per vertebrar un discurs més suggeridor i coherent.

La nova senyalització, que es presenta en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès–, es planteja en tres nivells.
Primer, una senyalització de benvinguda i explicativa de l'oferta patrimonial; també una senyalització interpretativa dels elements més rellevants de cadascun dels tres monuments i del seu excepcional entorn natural, i finalment una senyalització direccional que facilita l'accés al poble de Santa Creu i al castell de Verdera.

La recuperació històrica i arquitectònica que porta a terme la Generalitat des de l'any 1986 a Sant Pere de Rodes permet gaudir d'aquest lloc privilegiat que, pel seu entorn natural –al Parc Natural de Cap de Creus–, la seva conservació i singularitat, constitueix un conjunt patrimonial excepcional. El Departament de Cultura, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i l'Obra Social La Caixa, va signar l'any 2014 un acord de col·laboració, el programa Patrimoni en Acció, amb l'objectiu de fomentar l'ús i el coneixement del patrimoni cultural català a través de la millora de serveis i la millora dels recursos interpretatius del patrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia