cultura

El Musicant realça el llegat català des del s. XVIII al XXI

La dotzena edició del cicle comença dimarts amb un espectacle de danses del 1714, i s'allargarà fins al dia 28 d'agost

Dins el cicle, també hi actuaran Neus Mar, Joan Dausà i Marina Rossell

El XIIè cicle de música del país Musicant tindrà lloc a Campllong, des de demà fins divendres que ve, com sempre apostant per la música catalana amb un concepte “estilísticament molt ampli i un repertori popular i assequible per al públic en general”, segons el seu coordinador, Albert Bosch. El Musicant inclourà aquest any quatre concerts, i les entrades anticipades es poden adquirir a les oficines de l'ajuntament de Campllong. Tots els concerts començaran a les 21.30 h.

L'espectacle inaugural serà a càrrec, aquest dimarts, de la companyia de música i dansa Xuriach, que actuarà al local social (10 euros en venda anticipada, 12 a la taquilla). Xuriach , que pren el nom de Salvador Xuriach i Bofill, un lutier català del segle XVIII, presentarà a Campllong el seu espectacle Nous minoès, ayrosas contradanças, un concert de danses del 1714, una època en què a Catalunya s'integra la belle danse francesa dins del vell repertori musical del Renaixement. Anna Romaní (dansa i castanyoles), Marc Riera (flabiol i baixó), Carles Mas (dansa i flauta), Jaime Puente (dansa i castanyoles) i Edwin García (guitarra barroca) són els ministrils i ballarins que recreen amb fidelitat històrica les vetllades musicals del clos de Barcelona o les rues de carnaval després de la guerra de Successió.

La cantant empordanesa Neus Mar, palafrugellenca de naixement i begurenca de residència, presentarà el seu últim disc, Aigua de flors, dimecres al local social de Campllong (10 i 12 euros). Neus Mar combina l'havanera amb el bolero i altres ritmes llatinoamericans, versions molt personals de Llach o Serrat i, en general, un repertori molt mediterrani. L'acompanyaran Emilio Sánchez (guitarra i tres cubà), Pep Rius (contrabaix), Toni Gadea (percussions), Florenci Trullàs (violí) i Ivó Oller (trompeta).

El tercer concert del Musicant serà a càrrec de Joan Dausà , que actuarà el dijous 27 d'agost a l'envelat de la plaça Catalunya (12 i 15 euros), dins la gira de presentació del disc On seràs demà? Dausà (veu, guitarra acústica i piano), representant del millor pop d'autor, actuarà a Campllong amb la seva banda –Eloi Isern, guitarra; Pere Ruiz, baix; Ferran Resines, piano i Hammond, i David Romero, bateria–, reforçada amb un quartet de cordes.

El 12è Musicant es tancarà el divendres 28 d'agost amb Marina Rossell i el seu Tribut a Moustaki, que també tindrà com a escenari l'envelat de la plaça Catalunya (12 i 15 euros). Amb el piano de Xavi Lloses i la guitarra de Pau Figueres, Marina Rosell farà un repàs pels seus dos discos d'homenatge al gran cantautor francès d'origen grecoegipci, mort ara fa dos anys.

LA XIFRA

4
és el nombre de concerts
que programa la nova edició del Musicant de Campllong, del 25 al 28 d'agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia