cultura

L'Espluga, a punt per a una nova Festa de la Verema

‘Brinda'm Vi' serà durant el cap de setmana l'aparador dels vins i caves de la DO Conca de Barberà

El certamen s'acompanya de concerts i exposicions

Sota el lema Brinda'm vi, l'Espluga acull, del 27 al 30 d'agost, la 45ena edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà. Durant quatre dies, els assistents podran gaudir de degustacions, visitar expositors, assistir a maridatges de vins i caves amb tapes, escoltar música o viure la piada i obtenció del primer most de la collita . Els organitzadors han volgut jugar amb l'ambigüitat del concepte Brinda'm, que es pot interpretar tant com a oferiment com a brindis.

La fórmula s'ha traslladat a la resta d'esdeveniments que es podran viure durant aquests dies i que començaran demà divendres amb el segon Brinda'm Baccus al restaurant Simó de Palau amb un sopar que maridarà sis vins i caves de la DO amb sis tapes d'alta cuina. La inauguració oficial serà dissabte, i comptarà amb la presència de Jordi Bort, director general de l'INCAVI. Aquesta mateixa jornada s'oferirà el Brinda'm Tast, amb degustació de vins a càrrec del millor sommelier de Catalunya dels anys 2014 i 2015, Josep Pelegrín, i el Brinda'm Música, amb l'actuació de la Tarragonako Txalaparta Eskola.

Un dels actes més emblemàtics serà el Brinda'm Most, dissabte a la nit, quan els cellers dipositaran dins la portadora els seu raïm per unir-los en el most que ha de permetre la nova producció de vins i caves de la DO Conca de Barberà. La música de la Black Rider Country Band tancarà el dissabte i acomiadarà les activitats fins diumenge, quan es farà la 10ena Trobada i Intercanvi de Plaques de Cava.

El recinte firal serà escenari, diumenge a la tarda, d'un concurs de batucades en el que els grups participants oferiran una actuació en moviment i una altra d'estàtica. Al vespre, el duet de Santa Coloma de Queralt Carla&Laia desgranarà el seu repertori abans de la cloenda d'aquesta edició de la festa amb el sorteig d'un lot de productes de la DO.

Enguany Brinda'm vi comptarà amb expositors de cellers i vinoteques, de gastronomia i restauració i de licoreria. Els visitants podran adquirir una copa amb una bossa porta-copes al preu de 3 euros, i a partir d'aquí visitar el celler que vulguin per omplir-la abonant el seu preu, que oscil·larà entre 1 i 2 euros. Cada establiment també disposarà de com a mínim una degustació i servirà altres varietats de tapes per completar l'oferta gastronòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic