cultura

Acústica de talla gran

El festival de Figueres es disposa des d'avui a rebre milers d'espectadors amb concerts gratuïts d'Els Amics de les Arts, Els Catarres, la Dharma, Mishima i Blaumut

Més gran que mai, l'Acústica de Figueres es disposa a viure des d'avui i fins diumenge una 14a edició que pretén superar el rècord de 90.000 espectadors de l'any passat. Amb un seguit de canvis estructurals que engrandiran de manera notable el festival (si, el 2014, es podia rebre 14.000 persones en un mateix moment, enguany se'n podran absorbir 20.000), l'Acústica torna a combinar la seva vocació popular amb produccions exclusives de pagament. Qui no tingui problemes amb les multituds, doncs, podrà gaudir de concerts gratuïts de primeres espases del pop a Catalunya com Els Catarres, Els Amics de les Arts, Mishima, Blaumut, Mazoni, la Dharma, Anna Roig i Projecte Mut. Qui, en canvi, prefereixi espais més reduïts, podrà veure Joan Dausà compartint escenari amb l'actriu Aina Clotet; Los Guardians del Pont de Quim Mandado, Martín Rodríguez i Joan Cardoner passant el repertori de Sangtraït pel sedàs simfònic; la vigatana Núria Graham defensant les cançons del seu aplaudit disc de debut, o Joan Miquel Oliver connectant de ple amb el surrealisme dalinià.

L'Acústica 2015 (que, avui, té una programació íntegrament gratuïta amb noms com Gertrudis, Dover i Marina BB Face) tindrà també espai per a la mainada: a l'Acustiqueta, hi actuaran Delafé y las Flores Azules i Lax'n'Busto amb la Coral Infantil de l'Escola de Música Flauta Màgica i la Coral Infantil del Col·legi Sant Pau, entre altres artistes.

Neneh Cherry

La cantant sueca farà demà al Teatre El Jardí (22.30 h) un dels últims concerts de presentació de Blank project, publicat el 2014 després de 18 anys sense cançons pròpies. La filla del genial Don Cherry, veu de cançons tan populars com 7 seconds, va visitar Figueres en una ocasió –segons confessava en una entrevista a aquest diari publicada el dia 19–, però mai no hi ha actuat.

‘Sangtraït simfònic'

Quim Mandado, Los Guardians del Pont i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE) abordaran el repertori de Sangtraït en clau simfònica en un espectacle amb entrades ja exhaurides per dissabte i que es podrà veure, també, diumenge. Hi sonaran La reina del gel, Alè de Mil-Cent, El guerrer, Somnis entre boires i, naturalment, El vol de l'home ocell.

Joan Dausà amb Aina Clotet

El músic barceloní Joan Dausà, al contrari del que s'havia anunciat inicialment, no estarà sol a l'escenari interpretant acústicament els seus èxits, ja que una bona amiga seva, l'actriu Aina Clotet, li farà costat tot recitant textos de Salvador Dalí. L'espectacle, únic i de pagament, es podrà veure demà a les 23.30 h a la plaça Gala i Dalí.

Molotov Jukebox

Natalia Tena, actriu de Harry Potter, Joc de trons i 10.000 km, no només visitarà Figueres per actuar amb el seu grup Molotov Jukebox (dissabte a mitjanit a la plaça Catalunya, amb entrada gratuïta), sinó que també participarà en una residència creativa a l'Empordà que combina feina i oci i que pretén promocionar la comarca de manera diferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia