cultura

Cultura popular

34a Festa de la Fil·loxera

Sant Sadurní torna a combatre la plaga

240 nens i 230 adults participen en la festa els dies 7 i 8 de setembre

La festa infantil continua creixent i tindrà set elements nous

Aquest estiu han renovat la pàgina web de la festa

Com cada any, Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) torna, avui i demà, a combatre la plaga de la fil·loxera. La Capital del Cava viu la 34a Festa de la Fil·loxera. Cada 7 de setembre a la nit es representa l'aparició de la plaga, quan 30 fil·loxeretes sorgeixen del castell de focs i s'escampen pels carrers carregades de foc. Un any més, la principal inversió de la festa té com a protagonista la festa infantil, que augmenta els elements en quatre fil·loxeretes, dues larves i un cep. També s'assajarà un canvi d'ordre durant el recorregut,
de tal manera que els elements de foc tanquin la cercavila.

La festa del dia 8 a la nit tindrà un renovat pregonet per part de la companyia teatral Un pam i dos dits que, com en els últims anys, donarà la benvinguda als assistents. Sant Sadurní d'Anoia recorda teatralment els desastres provocats per la plaga d'aquest insecte sobre les vinyes penedesenques, a final del segle XIX. Durant els dos dies de la festa, en què participen 240 nens i 230 adults, s'encenen 4.000 petards. Al triomf final, es llencen 150 ampolles de cava.

L'Associació Festa de la Fil·loxera també aposta per promocionar l'activitat que realitza durant tot l'any. Aquest estiu ha renovat la pàgina web de la festa –que ara és www.festadelafiloxera.cat– i ha impulsat l'etiqueta #festadelafiloxera per tal que s'usi a les xarxes socials, especialment a Instagram, on les fotografies penjades es podran veure a través de la web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia