cultura

Els visitants entren en acció

El primer cap de setmana de rodatge aplega fans i turistes que fotografien els escenaris de la sèrie com si fossin una postal més

A les escales de Sant Martí, s'hi va gravar la doble d'Arya saltant amb un centenar de figurants
Les escales
de la catedral es tancaran el 12, 14 i 15 de setembre per rodar-hi una escena èpica

Els rodatges en exteriors tenen cert atractiu per al vianant. D'una banda, tanques, cada cop més altes, i personal de seguretat que impedeix el pas –la prohibició és sempre un al·licient–, i, d'una altra banda, perquè la gravació d'una sèrie o d'una pel·lícula esdevé una foto de la visita.

Joc de trons s'ha convertit el primer cap de setmana de rodatge en una postal més de Girona. L'efecte tafaner es va barrejar amb els turistes que visitaven la ciutat un dissabte al matí, concentrats sobretot en la Cort Reial, on es podia veure el que es podia, poc, del que succeïa a la pujada de Sant Domènec. En un dels racons més filmats de Girona –a les escales de Sant Martí, al costat de Le Bistrot–, s'hi rodava una escena d'acció que incloïa un centenar de figurants i un dels personatges destacats de la sèrie, la jove Arya Stark. A les vuit del matí, dos busos van deixar a la plaça del Vi un centenar d'extres que havien d'ambientar el mercat de Braavos, una de les ciutats de Joc de trons, i una de les localitzacions que es graven a Girona. Els figurants van desfilar, una imatge que s'ha repetit aquests dies, pel carrer Ciutadans fins arribar a la pujada de Sant Domènec, on es va concentrar part de l'activitat de rodatge. S'hi havia instal·lat una tanca per impedir-hi l'accés i una tela verda semitransparent que compartia protagonisme amb les estelades que els veïns dels pisos adjacents havien desplegat als balcons. S'entreveia moviment, però, darrere de la tela verda. Així, es va veure com la doble de l'actriu Maisie Williams, que interpreta Arya, saltava d'un lateral, una escena que s'estava assajant divendres. Ja al migdia, mentre tocaven les dotze, s'escoltava el senyal que invoca silenci perquè s'està rodant –“Acció!”– i es podien veure alguns dels extres caminant entre l'attrezzo medieval disposat per les escales de Sant Martí. S'ho miraven i gravaven molts curiosos. “Ens hem imprès d'internet un mapa amb les zones de rodatge tancades i anem a veure què podem veure”, explicava la Verònica de Mataró, que havia vingut amb el marit i la filla i el nebot adolescent. Turistes francesos es topaven també amb el rodatge de la sèrie, però la filla petita s'havia fixat més en les banderes de la Catalogne dels balcons.

Paral·lelament, es veia l'equip de la sèrie preparar possibles noves localitzacions, barrades també al pas, com ara al carrer de Sant Llorenç, al carrer de la Força i a la pujada de Sant Martí, al lateral del carrer Ciutadans. Un altre dels escenaris muntats és un teatre a la plaça dels Jurats i que els seguidors de la sèrie detecten com a emplaçament de l'obra de teatre del capítol de Vents d'hivern amb Arya.

Més actors

A les escales de Sant Martí, els fanàtics de Joc de trons hi van veure en un descans l'actriu Faye Marsay, que interpreta la companya d'Arya en la trama de la Casa de Blanc i Negre.

Tot i el secretisme que envolta la sèrie, una estratègia més de màrqueting, ha transcendit que es gravarà una escena espectacular a les escales de la catedral amb cavalls. Segons la planificació inicial, que es pot haver endarrerit per la pluja del segon dia de rodatge, es farà un assaig general el 12 de setembre i es filmarà els dies 14 i 15. També per aquestes dates es preveu gravar una escena nocturna als jardins de la Francesa i al Passeig Arqueològic. Al monestir de Sant Pere de Galligants, s'hi gravarà a l'interior; els seguidors de la sèrie indiquen que podria ser una estança del temple del Déu de Moltes Cares.

Tyrion Lannister, el petit gran home

“Mai oblidis qui ets, bastard. Perquè el món no ho oblidarà. Si és la teva arma no serà el teu punt dèbil; fes-ho servir d'armadura i així ningú ho podrà utilitzar per ferir-te.” És un dels consells que dóna el petit dels Lannister, el nan, l'home deforme menyspreat per la família, a Jon Neu. Tyrion Lannister, que interpreta de manera magistral Peter Dinklage –ha guanyat un premi Emmy i Globus d'Or–, és un dels personatges més estimats pels fans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia