cultura

JAVI MARCOS

ADMINISTRADOR DE LA WEB ‘LOS SIETE REINOS' SOBRE LA SÈRIE

“A Girona es viu el rodatge”

Ha vingut de Madrid per visitar el rodatge i li ha encantat Girona.

Quines diferències hi ha entre
el rodatge de Sevilla i el de Girona?
No té res a veure. L'any passat l'HBO va rodar a Sevilla però només als Reales Alcazáres, a la plaça de toros d'Osuna i es van filmar escenes aèries del pont de Còrdova. Tant a Sevilla com a Osuna eren recintes tancats i a Girona es filma als carrers de la ciutat. És molt diferent rodar en llocs on viu la gent, que pot viure més el rodatge. A més, Girona té molta sort, perquè és on gravaran a més llocs emblemàtics dins de la ciutat. A Sevilla els va sortir molt car el rodatge i la clau ara és la reforma del nou impost de societats, per la qual les produccions estrangeres desgraven gairebé per tot.
Veu similituds entre Girona i Dubrovnik?
La veritat és que sí. Quan va sortir la notícia que es gravaria a Girona, estàvem convençuts que seria Antiga (en anglès Old Town). Quan els responsables de la sèrie triaven una nova localització, normalment era una nova ciutat.
Girona es reconeixerà a la sèrie?
Un veí la reconeixerà. Algú de fora veu un carrer i potser es pensa que encara és Croàcia. El dubte és saber què passarà amb l'escena del cavall que ha de baixar de la catedral i tothom l'aclama.
Altres escenes principals?
N'hi ha d'haver una d'acció amb uns cent cinquanta extres que són l'exèrcit de les capes daurades. També s'ha de gravar l'obra de teatre a la plaça dels Jurats, que és una escena del llibre que encara no ha sortit, i que és ficció dins la ficció, una cosa que George R.R. Martin fa molt bé. No tenien pensat gravar als Banys Àrabs però quan van veure el lloc van idear una escena que en principi es grava avui, només homes, amb extres. Caldrà saber amb quin personatge principal. També han portat dos jovenets d'Irlanda del Nord perquè tenen una línia de diàleg. La primera setmana el rodatge es concentrava en carrerons amb escenes d'ambientació, amb Arya. Ara començaran les escenes en llocs grans, a Sant Feliu, a la plaça dels Jurats, a Sant Pere de Galligants i a la plaça de la Catedral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia