cultura

Pujar al campanar, l'atractiu preferit del turisme de Valls

Un de cada dos usuaris de les visites guiades que s'han programat aquest estiu al nucli històric ha triat aquesta proposta

L'oficina de Turisme estudia fer més rutes per a la temporada del 2016

Una de cada dues persones que aquest estiu han participat en les visites guiades que ha organitzat l'oficina de Turisme de Valls ha triat la proposta de pujar al campanar més alt de Catalunya o la proposta de contemplar, des d'aquesta talaia privilegiada, la posta de sol. Segons les dades que ha facilitat la mateixa oficina de Turisme, aquestes promocions han atret 360 persones, més de la meitat del total de 643 que han fet alguna de les rutes i experiències programades durant estiu.

Les dades, però, revelen que entre juny, juliol i agost s'ha fet tan sols una mitjana de poc més de 200 visites guiades al mes. La quantitat pot semblar baixa, però encara multiplica gairebé per quatre el nombre de visitants i turistes que van contractar una visita guiada la temporada anterior. Dit d'una altra manera, si a l'estiu de l'any 2015 s'han fet 643 visites guiades, als mesos de juny i agost de l'estiu de l'any passat només 167 persones van sol·licitar fer alguna de les rutes que hi havia en oferta.

Segons l'Oficina Municipal de Turisme, enguany l'augment del nombre de contractacions de rutes guiades també ha anat acompanyat d'una oferta més gran d'activitats que han estat organitzades per visitar i conèixer el patrimoni arquitectònic i històric i que, en molts casos, han anat lligades a les festes de la ciutat i a les activitats organitzades per altres departaments de l'Ajuntament de Valls.

Però si bé l'obertura del campanar de l'església de Sant Joan, coincidint amb grans esdeveniments de ciutat, com la festa major, Firagost, o dins la programació del casal d'estiu ha permès assolir un total de 292 visitants, hi ha hagut altres ofertes que no han tingut el mateix ressò. L'obertura dels principals monuments del barri antic durant els mesos de juliol i agost ha facilitat que cap a 130 persones accedissin a la capella del Roser, al refugi antiaeri i a l'església de Sant Joan. La resta ha optat pels formats de rutes ja tradicionals de l'oficina de Turisme. El cor de la ciutat ha tingut 61 visitants, i els espais amagats sota terra i 800 anys de places i mercats només han tingut 14 persones cadascuna.

Tenint en compte aquestes dades, a l'oficina de Turisme estudien fer més rutes i formats per a la temporada de 2016, aprofitant la reforma que es du a terme dels carrers del call jueu, cosa que permetrà crear una visita guiada a aquest espai històric. També reforçaran la col·laboració amb Vallsgenera i l'Antena del Coneixement de la URV, gràcies a la qual la temporada passada van crear les rutes De Valls a Vilaniu, dedicada a Narcís Oller, i L'Arquitecte del Vi, sobre l'obra de Cèsar Martinell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia