cultura

Àngels a la Sagrada Família

El bosc interior de la Sagrada Família va vibrar ahir en un esclat de música que va servir per inaugurar, amb tots els fastos, la nova temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Va ser un concert excepcional, la primera vegada que es va fer dins el temple gaudinià i, a més, suposava l'estrena del nou director titular, el japonès Kazushi Ono. Amb la flaire d'esdeveniment surant en l'aire, doncs, i un públic integrat per 1.800 ciutadans agraciats en un sorteig, en el concert hi va haver la presència de diverses autoritats –el conseller de cultura, Ferran Mascarell, i l'ambaixador Koshikawa del Japó, entre d'altres–, però també de personalitats del món cultural, com ara l'escriptor Vicenç Villatoro i el president del Conca, Carles Duarte.

El concert va començar amb una peça de Bernat Vivancos per a orgue, Improvisation I, que va transformar la nau en un lloc gairebé fantasmagòric, amb unes harmonies dissonants, marca del segle XX, i hi va seguir una altra obra contemporània de Takemitsu. L'alegria va arribar amb Mozart i el seu Exultate, Jubilate, moment en què l'OBC va ressonar per tots els racons de l'edifici. Segons el programa de mà, la reverberació és d'onze segons!

El Cor Jove de l'Orfeó Català i el Cor Madrigal van donar la mesura de l'enormitat de la Sagrada Família amb les seves veus angelicals en el Rèquiem de Fauré. El bàlsam: el Pie Jesu, que va acaronar la jove soprano M. Eugènia Boix. Tot i que per al repertori simfònic no és l'indret ideal, sí que seria bo poder gaudir més sovint d'aquest escenari esplèndid per altres concerts, com ara els que l'OBC ofereix amb gran èxit a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia