Terrània esdevé un referent de la ceràmica a Montblanc
Les vendes de ceràmica superen els 21.000 euros i el nombre de visitants no queda afectat per les eleccions
La ceràmica artística ha atret, aquest cap de setmana, 6.800 visitants en el marc del Festival Internacional de Ceràmica Terrània, que Montblanc ha convertit en una referència mundial en aquesta disciplina des que es va posar en marxa, el 2003. Els organitzadors consideren satisfactòries les xifres d'assistència atesa la coincidència amb la jornada electoral. Sobretot si es té en compte que les vendes de ceràmica s'han incrementat respecte als darrers anys i s'han situat en 21.200 euros, que “indiquen una tendència positiva en el consum dels assistents al festival”.
El paper protagonista d'aquesta edició s'ha reservat a la ceramista catalana Maria Bofill, amb l'exposició central a la sala Sant Miquel de l'església de Sant Francesc, titulada Colors de la terra i de l'aigua. L'espai expositiu, però, a banda dels artistes catalans, ha inclòs una nodrida representació internacional, amb ceramistes de França, Lituània, el Regne Unit, Txèquia i l'Estat espanyol.
La lituana Lina Bekeriené ha estat la guanyadora del premi a la millor unitat artística presentada, en un certamen en què el jurat el formen els mateixos ceramistes participants. Lídia Serra, de Sant Pere de Ribes, va ser la finalista i els txecs Vladimir Groh i Yasuyo Nishida, guanyadors el 2011, van ser escollits en tercera posició.
Entre els actes paral·lels a l'exposició, els organitzadors han destacat especialment la bona rebuda de la recuperació de l'espectacle central del festival, una performance raku punk del ceramista francès Jean-François Bourlard amb l'acompanyament del grup musical Hot Flowers. També han reeixit els tallers infantils coordinats per l'Escola d'Art de Valls, els de raku amb Montse Llanas i microraku amb Núria Soley, i les demostracions de Lídia Serra, Anna Maria Redón, Rui Gassen, Ramon Fort i Eva López.