cultura

El Maresme obre les portes del seu patrimoni

Nou municipis fan activitats culturals en el marc d'unes jornades europees

El Maresme presumeix un any més del seu patrimoni aprofitant la celebració aquest cap de setmana de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). La possibilitat d'accedir de forma gratuïta a una programació que aquest any posa l'accent en el patrimoni industrial permet encara descobrir indrets i equipaments del territori. En aquest sentit, nou municipis s'han engrescat a participar-hi, i entre aquests Mataró, Premià de Mar, Vilassar de Dalt i Canet ofereixen més d'una proposta. En el cas de la capital del Maresme, es recupera el seu passat tèxtil i s'ofereix una visita teatralitzada i una de guiada per l'exposició Mataró, capital del gènere de punt al Museu de Can Marfà de Gènere de Punt. Paral·lelament, la ciutat obre les portes del seu impressionant llegat romà que encara es pot veure a Torre Llauder.

A Premià de Mar, el Museu de l'Estampació és l'escenari de les visites a les col·leccions que conserva l'equipament i, alhora, ofereix una trobada oberta a tots els públics per conèixer el patrimoni industrial local. Pel que fa a Vilassar de Dalt, el Museu Arxiu proposa la conferència La música religiosa al voltant de l'església barroca i l'activitat Penja la rajola a la recentment inaugurada biblioteca de Can Manyé, que ocupa l'espai d'una antiga fàbrica. Canet convida a una visita guiada pel patrimoni industrial del municipi, que començarà a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner i a la segona ruta teatralitzada que té l'arquitecte modernista com a protagonista. Teià aposta per fer una trobada al celler romà de Vallmora, el Masnou per endinsar-se en la història del seu cementiri, Dosrius mostra en profunditat la masia de Can Bosc del Far i Cabrils ofereix una passejada per les vinyes del poble i pel Museu de Can Ventura del Vi, on hi ha exposada una mostra fotogràfica sobre el treball de la vinya i la verema, i una altra de les eines del camp emprades en el treball de la vinya. Finalment, Arenys de Mar es desmarca del fil argumental de les jornades europees i en el marc de la recuperació dels búnquers de la Guerra Civil que s'ha fet recentment oferirà una visita i recreació històrica als búnquers de Portimar i el Cavaió, a càrrec del grup de recreació històrica Ejército del Ebro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.