El MAMT cedeix una obra de Julio Antonio a un museu de Puertollano

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha cedit una còpia de l'escultura La minera de Puertollano al Museo de la Minería d'aquesta ciutat castellanomanxega. Es tracta d'una rèplica de l'obra original de Julio Antonio que s'exposa al MAMT. Una altra escultura de La minera de Puertollano també s'exposa al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, de Madrid. La directora del museu tarragoní, Rosa Ricomà, va assistir a l'acte de recepció de l'escultura, al Museo de la Minería. Durant l'acte, l'alcalde de Puertollano, Joaquín Hermoso, va definir l'escultura de Julio Antonio com una obra «que representa d'una manera molt especial i profunda el paper fonamental de totes les dones mineres que han contribuït a forjar la història de la localitat».

Rosa Ricomà va fer un repàs a la vida i l'obra de Julio Antonio (1889-1919), nascut a Móra d'Ebre, i va destacar la vinculació de l'artista amb les terres de la Manxa, ja que Julio Antonio va crear a Almadén (Ciudad Real), una sèrie de retrats, anomenats bustos de la raza, amb què representa la gent planera dels pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.